instant fap

Zakazana javna rasprava o Sutorini

Zakazana javna rasprava o Sutorini

Javna rasprava o pitanju statusa Sutorine bit će održana 24. februara, odlučila je Ustavno-pravna komisija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

sutorina_mapa

Urađeno je to na temelju zaključka s 3. sjednice Zastupničkog doma PS-a BiH u vezi s prijedlogom rezolucije o Sutorini zastupnika Denisa Bećirovića.

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović podnio je  prijedlog rezolucije o Sutorini kojom traži da to zakonodavno tijelo neprihvatljivim, neutemeljenim i štetnim ocijeni prijedlog ugovora o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, javljaAnadolu Agency (AA).

Prijedlog ugovora o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koje je utvrdilo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine početkom novembra 2014. godine, a prema kojem bi Sutorina trebala voljom državnih organa Bosne i Hercegovine trajno ostati u sastavu Crne Gore.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na posljednjoj sjednici donio je zaključak da do kraja februara održi javnu raspravu o pitanju Sutorine.

Zbog ponovnog otvaranja pitanja Sutorine predsjednik Crne Gore Filip Vujanović saopćio je kako ta država neće slati ambasadora u Bosnu i Hercegovinu do daljnjeg.

Slavko Vučurević, gradonačelnik Trebinja istaknuo je zaAA kako je Sutorina je za njega kao gradonačelnika Trebinja gotova stvar.

“Posjedujem i određenu dokumentaciju kada se to desilo i na koji način. Što se tiče mene lično na Sutorinu je stavljena tačka jer je to dio teritorije općine Herceg Novi i svako drugo pitanje nije u ingerenciji Grada Trebinja i gradske skupštine, niti mene, ali ja iznosim svoje mišljenje, naveo je za AA Slavko Vučurević, gradonačelnik Trebinja.

On je istaknuo kako “dnevne potrebe određenih političara i političkih krugova nameću i određene teme”. Tako smatram, navodi Vučurević i Sutorinu.

 

KOMENTARI