instant fap
NaslovnicaMagazin

Otkazan javni doček Nove godine u Crnoj Gori, bez nastupa ostale najveće regionalne zvijezde

Otkazan javni doček Nove godine u Crnoj Gori, bez nastupa ostale najveće regionalne zvijezde

Nakon što su za doček Nove godine u Crnoj Gori bili najavljeni nastupi najvećih regionalnih zvijezda, zbog posljednjih donesenih epidemioloških mjera, pjevači poput Zdravka Čolića, Dine Merlina i Lepe Brene morali su otkazati svoje nastupe na otvorenom.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, svi javni dočeci planirani na otvorenom su otkazani zbog epidemioloških mjera.

Crnogorska ministrica zdravlja Jelena Borovinić Bojović je na press konferenciji prošle sedmice najavila kako će mjere u narednom periodu biti ublažene, ali to ipak nije uključilo odobravanje javnog dočeka Nove godine.

Ministrica je kazala da je trenutna situacija vezana za koronavirus bolja od one koju su imali prethodnih sedmica, ali imajući u vidu da je omikron soj dokazan u Crnoj Gori, moraju biti oprezni.

Nove mjere odobrile su organizovanje svadbi u ograničenom broju, prisustvo publike na sportskim manifestacijama u zatvorenom prostoru uz covid-certifikat i rad ugostiteljskih objekata 31. decembra i nakon ponoći.

“Ugostiteljski objekti će za vrijeme praznika raditi i nakon ponoći i to za dan dočeka Nove godine 31. decembra/1. januara, kao i dane 1/2. i 2/3. januara 2022. godine”, pisalo je u zvaničnom saopštenju.

Međutim, organizovanje javnog dočeka nije bilo među navedenim odobrenjima.

Zbog toga je Nina Badrić još prošle sedmice na svojim profilima na društvenim mrežama objavila kako je njen koncert u Budvi, koji je trebao biti održan 30. decembra, otkazan te je poručila pratiocima da se vide nekom drugom prilikom.

Nakon Nine danas se na zvaničnom Instagram profilu oglasio i Zdravko Čolić obavijestivši svoje pratioce da je doček i njegov nastup u Kotoru otkazan.

“Dragi prijatelji, u skladu s odlukom Vlade Crne Gore o zabrani dočeka Nove godine na otvorenom, prinuđeni smo da otkažemo koncert u Kotoru. Nadamo se novom susretu u 2022. godini!”, poručio je Čolić.

Pored Nine Badrić u Budvi su 31. decembra trebali nastupiti Gibonni i Lepa Brena, dok su u drugim gradovima bili najavljeni koncerti Dine Merlina, koji je uz pjevačicu Senidah trebao pjevati u Baru, ali i Cece Ražnatović, čiji je nastup planiran na trgu u Porto Montenegru u Tivtu.

KOMENTARI