Otkazan protest boračkih udruženja u Sarajevu zbog 9. januara

HomeVijestiBiH

Otkazan protest boračkih udruženja u Sarajevu zbog 9. januara

U decembru će 503 borca u Federaciji BiH dobiti po 2.000 KM

Građani Bosne i Hercegovine pozivaju se da ne nasjedaju na huškačku retoriku i provokacije. Pojedinci, organizacije kao i predstavnici organa vlasti, posebno iz bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, upozoravaju se da je izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti krivično djelo i da će nadležni policijski organi podnijeti izvještaje o počinjenom krivičnom djelu protiv svih pojedinaca koji svojim izjavama i komentarima budu širili mržnju i narušavali suživot među građanima Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, svečani defile povodom neustavnog dana RS ove godine će umjesto u Banjaluci kako je bilo do sada biti održan u Istočnom Sarajevu. Upravo zbog te ceremonije udruženje “Zelene beretke” bilo je uputilo zvaničan zahtjev za zaustavljanje saobraćaja zbog protesta koji su bili planirani za 9. januar u trajanju od 8:00 do 19:00 sati na međuentitetskoj granici oko Sarajeva.

Sada je potvrđeno da protesti neće biti održani, a vlasti iz RS su poručili da će navodno nastojati da svake godine drugi grad bdue domaćin obiležavanja 9. januara.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0