instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Otvorena izložba umjetničkih radova Anite Zečić

Otvorena izložba umjetničkih radova Anite Zečić

Sinoć, 22.07.2018., u caffe baru Galerija Kozarac, u okviru manifestacije “Dani Kozarca”, otvorena je prva prodajna izložba umjetničkih radova Anite Zečić.

“Izlozba je na temu “Kulturna Baština Bosne i Hercegovine” na kojoj su naslikane lijepote BiH gradovi i građevine koje za mene pretstavljaju te gradove. Koje treba čuvati. Ja lično ne mogu proci pored jedne lijepe staro Bosanske kuće da je ne uslikam i tušom sačuvam od zaborava To je ono sto se danas pogotovo u našim krajevima rijetko viđa. I smatram da mi moramo pobrinuti se o tome da se naša Historija i kulturna baština sačuva”. Kazala nam je Anita.

Slike su rađene tehnikom koja se zove grafika sa tušem naslikana na papiru pretežno. Imaju dvije velike slike koje su takodje tušem naslikane na platnu.

Slika Kina Kozarac je iz dva djela izgorjeli posljetratna verzija sa prije ratnom koja je olovkom urađene konture, jer postoji samo u nasem sjecanju.

Anita se zahvaljuje porodici i prijateljima koji je podržavaju. Također vlasniku kaffe bara Galerija Midhi Jakupoviću koji je ustupio prostor za izložbu njenih radova.
Izložba ostaje otvorena naredni mjesec dana.

KOMENTARI