instant fap

Ovako ‘pročistite’ profil na Facebooku prije dolaska Graph Searcha

Ovako ‘pročistite’ profil na Facebooku prije dolaska Graph Searcha

Nakon što je Zuckerberg najavio novi način pretraživanja na Facebooku Social Graph, mediji su upozorili na neke opasnosti koje korisnicima prijete na najvećoj društvenoj mreži na svijetu. Naime, novi i detaljniji način pretraživanja omogućit će lakše pronalaženje informacija na Facebooku pa bi se tako o korisnicima mogle otkriti neke neugodne informacije iz prošlosti za koje su oni u potpunosti zaboravili ili su na njima zaboravili urediti postavke privatnosti.

Opasnosti koje donosi nova opcija pretraživanja na Facebooku

Tako bi samo jedan lajk na krivu grupu ili krivi komentar napisan prije nekoliko godina (na koji su korisnici zaboravili) korisnike mogli dovesti u velike probleme. No, sada postoji i rješenje za izbjegavanje ovih problema, a zove se Facewash. Riječ je o web aplikaciji kojoj morate dati odobrenje za pristup vašim podacima na Facebooku te će ona omogućiti pretraživanje vašeg profila za određenim riječima koje se smatraju neprikladnima, a korisnici su ih objavili u statusima, komentarima, linkovima ili grupama.

Kako bi aktivirali ovu aplikaciju, potrebno je ići na ovu adresu, dati dopuštenje za pristup vašim podacima te, kada se otvori glavni prozor, kliknuti Start. Iako će ova aplikacija pretražiti neprikladne riječi samo na engleskom jeziku, ona ima i pretraživač putem koje možete pretražiti riječi koje vas zanimaju i na taj način provjeriti jeste li te riječi koristili u objavama na Facebooku. Aplikacija će prikazati sve objave (statusi, komentari, opisi fotografija, lajkovi i slično) u kojima se spominju te riječi te ćete ih onda moći izbrisati ili urediti postavke privatnosti kako ne bi bile dostupne svima.

Problematični sadržaj

Na Digital Trendsu kažu da ova aplikacija pretražuje samo tekstualni sadržaj tako da, ako se vaše ime nalazi označeno na neprikladnim fotografijama, Facewash ih neće moći pronaći i prikazati pa će korisnici morati sami pretraživati fotografije.

S obzirom na brojne probleme s privatnosti koje korisnici imaju s ovom društvenom mrežom te na činjenicu da npr. prilikom prijava za posao, poslodavci pretražuju informacije o potencijalnim zaposlenicima na internetu (i na Facebooku naravno), Facewash se čini kao prilično korisna aplikacija koja će pomoći u pronalaženju problematičnog sadržaja koji se nalazi na profilima ove društvene mreže.

 

KOMENTARI