Ovo je bila njihova godina: Džanan Musa

HomeUncategorized

Ovo je bila njihova godina: Džanan Musa

Musa isključen na oproštaju od NBA sezone, Philadelphia ide na Toronto

Godinu na izmaku pamtit ćemo po historijskom uspjehu mladih bosanskohercegovačkih košarkaša, zlatnih kadeta koji su sredinom 2015. u Litvaniji osvojili evropsko zlato. Vođeni sjajnim, nezaustavljivim kapitenom Džananom Musom, Zmajići su potvrdili klasu i u velikom stilu načinili jedan od najvećih uspjeha bh. sporta u posljednjih dvadesetak godina.

Mladi košarkaš zagrebačkog euroligaša Cedevita briljirao je u svakom segmentu igre. Čarobna zabava među obručima u Musinim je rukama posebno lijepa. Prosto je teško provjeravati da mu je tek 16 na leđima. Ta sigurnost, stav, kvalitet. Tek je krenuo, tek smo ga upoznali, a već nam je donio toliko sreće.

Džanan Musa za Radio Sarajevo govorio je o godini iza, o uspjesima, o zlatu i pobjedama, slavlju i emocijama…

”Bilo je to važna godina. Onim igrama u reprezentaciji ujedinili smo narod. Nije to važno samo za ovaj moment već i za godine koje slijede. Ujedinili smo ljude i pokorili Evropu – zajedno”, kazao je mladi košarkaš.

Kako je dodao, u godini koja slijedi želi se dodatno isprofilirati dobrim igrama u klubu gdje već ima pristojnu minutažu. Smatra da to može i mora mnogo bolje, više…

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0