instant fap
NaslovnicaMagazin

Piletina s limunom i medom

Piletina s limunom i medom

Potrebno:

* 3 kašike svježeg soka od limuna
* 3 kašike octa (Aceto balsamico)
* 3 kašike umaka od soje
* 2 kašike meda
* 2 čehna bijelog luka
* 2 velika žumanca
* 6 kom. pilećih prsa bez kožice i kostiju
* 2 kašike octa od prošeka
* 1 kašika soka od limuna
* 1 i po kašičica senfa
* tri četvrtine šoljice + 2 kašike biljnog ulja
* 12 listova bosiljka
* so i svježe mljeveni biber
* 2 svježe crvene ili zelene ljute papričice

Priprema:

Pomiješajte sok od limuna, Aceto balsamico, umak od soje, ulje, med, bijeli luk i papričice u zatvorenoj plastičnoj vrećici. Začinite biberom. Na pilećim prsima lagano urežite znak x i dodajte ih marinadi. Stavite u frižider najmanje dva sata.

Kako biste napravili majonezu, u mikseru izmiješajte žumanca, ocat, sok od limuna i senf. Dok mikser još radi, polako dodajte ulje dok ne dobijete kremastu i jednoličnu smjesu, odnosno majonezu. Dodajte bosiljak i začinite solju i biberom. Smjesu iz miksera premjestite u zdjelu, poklopite i ostavite  u frižideru najmanje sat. Piletinu izvadite iz marinade. Pecite je na grilu 12 minuta i poslužite s majonezom.

KOMENTARI