instant fap

Počela 99. sjednica Vlade FBiH

Počela 99. sjednica Vlade FBiH

Vlada FBiH će se, na današnjoj sjednici u Sarajevu, izjasniti o Prijedlogu rezolucije o unaprjeđenju transplantacijske medicine u Federaciji BiH. Temeljni razlog za donošenje Rezolucije, koju bi trebao usvojiti Parlamentu FBiH, jeste unaprjeđenje organizacije transplantacijske medicine, njezin razvoj, s naglaskom na razvoj kadaverične transplantacije u Federaciji BiH.

Planirano je razmatranje Izvještaja o radu Vlade FBiH za 2013. godinu, te Programa rada Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove za 2014. godinu.

Članovi Federalne vlade će se, kako je najavljeno, upoznati s radnim tekstom Zakona o jedinstvenom registru korisnika gotovinskih naknada na koje se ne uplaćuju doprinosi, kao i Izvještajem o radu Komisije za razmjenu podataka o vojnim stanovima s Republikom Srbijom i Republikom Crnom Gorom.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija informirat će Vladu FBiH o stanju u JP „Ceste FBiH“ d.d. Mostar, a Agencija za privatizaciju u FBiH o realizaciji zaključka koji se odnose na prodaju udjela UNIS-a d.d. Sarajevo u privrednom društvu UTL ­ Tvornica ležajeva d.o.o. Vogošća.

Među kadrovskim pitanjima je i predloženo davanje prethodne saglasnosti Nadzornom odboru Željeznica Federacije BiH d.o.o Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti generalnog direktora – predsjednika Uprave ovog javnog preduzeća, na period do šest mjeseci.

 

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

KOMENTARI