instant fap
NaslovnicaSanski Most

Počela sa radom “Mala škola”

Počela sa radom “Mala škola”

U osnovnoj školi „Peti oktobar“ danas je sa radom započela tradicionalna „mala škola“ za buduće prvačiće.  Riječ je pripremi budućih učenika prvih razreda za školu i ono što ih očekuje u đačkim klupama. Ukupno pedeset pet prvačića će u naredna tri dana pohađati nastavu po skraćenom programu, a nešto više o maloj školi, koja će biti organizirana u svim osnovnim obrazovnim ustanovama na području općine Sanski Most.

Za nove učenike osnovne škole „Peti oktobar“ priređena je srdačna dobrodošlica i učenička priredba. Pomenuta priredba imala je i humanitarni karakter, obzirom da su ovom prilikom prikupljani dobrovoljni novčani prilozi za liječenje Enesa Žilića, trinaestogodišnjeg dječaka koji je teško obolio na srcu. Jedina nada za spas njegovog mladog života je operacija na srcu koja se jedino može izvesti na nekoj od stranih klinika.

Za Enesov odlazak na liječenje potrebno je prikupiti velika novčana sredstva. Pomenuta humanitarna akcija organizovana je od strane vijeća učenika ove osnovne škole. U pomenutoj humanitarnoj akciji učešće su uzeli svi učenici i uposlenici škole, a ovom prilikom su zamolili raditelje i ostale građane da pokažu humanost i dobru volju kako bi se zajedničkim snagama spasio jedan mladi ljudski život.