instant fap

Počeo upis članica u ŽKK “Sana”

Počeo upis članica u ŽKK “Sana”

Novoosnovani ženski košarkaški klub „Sana“ iz Sanskog Mosta jučer je u Gradskoj dvorani  izvršio prvi upis članica koje će trenirati, a potom i u raznim takmičenjima braniti boje ovog sportskog kolektiva.

Kako nas je informisala predsjednica kluba Ivana Atlija, odziv je bio i više nego očekivan. Prijavilo se 20 djevojčica i djevojaka svih uzrasta, od prvih razreda osnovnih škola do srednjoškolki. „Smatram da na okupu već imamo dovoljan broj djevojčica i djevojaka, te da će one u budućnosti pokazati da nismo pogriješili što smo osnovali ženski košarkaški klub“,  rekla je Atlija. Ona naglašava da se ovih dana očekuju papiri iz nadležnog kantonalnog ministarstva o zvaničnoj registraciji kluba, kako bi Upravni odbor mogao planirati naredne aktivnosti. Prvo će se, kako kaže, imenovati stručni ljudi koji će biti treneri u klubu za sve selekcije,  a nakon toga slijede dogovori sa direktorima osnovnih škola  i menadžmenton Gradske dvorane kako bi se odredili termini  i mjesta održavanja treninga. Treba istaći, da će se upis u sanski ženski košarkaški klub vršiti i u narednim danima.
Ženski košarkaški klub „Sana“ postojao je i prije rata i prvih postratnih godina. Sanske košarkašice su ostvarile veoma zapažene rezultate u krajiškoj i bh. republičkoj ligi, a bile su osvajačice KUP-a BiH. S toga se Uprava kluba nada da će stvoriti dobre uslove za rad sanskih djevojčica i djevojaka koje će u budućnosti kao jedna ekipa dostojno reprezentovati „Grad na devet rijeka“ kako u našoj zemlji, a tako i na takmičenjima van njenih granica.
Kako saznajemo, Uprava Ženskog košarkakog kluba „Sana“  planira organizirati i jednu donatorsku večer, pop-rock koncert,  s ciljem da se prikupe određena novčana sredstva za nesmetano funkcioniranje kluba. Ovaj zabavni događaj u našem gradu bi se trebao održati 8. marta, za međunarodni Dan žena.

KOMENTARI