instant fap
NaslovnicaSanski Most

Početak izgradnje tribina

Početak izgradnje tribina

Sredinom naredne sedmice napokon bi trebala početi izgradnja tribina na Gradskom stadionu u Sanskom Mostu.

Ovo je danas dogovoreno na sastanku Građevinskog odbora kojeg je imenovao investitor projekta NK „Podgrmeč“ sa predstavnicima glavnog izvođača radova firme „Grupeks“ iz Velike Kladuše.  Prema riječima predsjednika Građevinskog odbora, Senada Mašanovića, otklonjena je najvažnija dilema, a to je da će pčćeti montaža betonske konstrukcije bez uslovljavanja vezanih za financijske probleme.
„Termini dinamike radova su dogovoreni i naredne sedmice bi trebali početi radovi na iskopu i ugradnji takozvanih mrtvih betonskoh stopa. Nadamo se, da će do početka prvenstva Prve lige FBiH prva faza izgradnje tribina biti gotova i da ćemo dobiti saglasnost da možemo odigravati utakmice na našem terenu“, kaže Mešanović.
Pomenimo, protekle sedmice izvođaču radova firmi „Grupeks“ iz Velike Kladuše je uplaćen još dio sredstava za radove postavljanja betonske konstrukcije, a radi se o sredstvima koje je obećala i uplatila Općina Sanski Most. Prema Ugovoru do sada je uplaćeno 70.000 KM, što je trećina od potrebnih sredstava ovog projekta.
Direktor i vlasnik firme „Grupeks“, Šefik Štulanović, je naglasio da je nakon potpisivanja ugovora prije nekoliko meseci, 70 posto betonske konstrukcije za izgradnju tribina već završeno.
„Mi smo sa naše strane pripremili konstrukciju i čekamo kad će domaći izvođači pripremiti teren i pozvati nas da krenemo sa montažom ovog objekta. Nadam se da ćemo naredne sedmice krenuti u tom pravcu i da ćemo veoma brzo mi svoj dio posla uraditi. Naravno, i financijski dio se treba pratiti, ali se nadam kad mi krenemo sa radovima da će se i taj dio pratiti od strane Općine Sanski Most, Podgrmeča, ali i građana koji vole ovaj klub“, kaže Štulanović.
Radi o prvoj fazi izgradnje tribina, ali treba istaći, da će nakon njenog završetka publika već moći sa tribina gledati utakmice. U drugoj fazi se previđa izgradnja krova, te radovi na unutrašnjem uređenju svlačionica i klupskih prostorija, te nabavka stolica. Kapacitet tribina na Gradskom stadionu biće 800 sjedećih mjesta.