instant fap

Podgrmeč osvojio KUP USK

Podgrmeč osvojio KUP USK

NK „Podgrmeč“ iz Sanskog Mosta pobjednik je ovogodišnjeg KUP-a USK za seniore. U finalnoj utakmici igranoj jučer u Polju kod Cazina,  sanski nogometaši su pobjednički pehar podigli  nakon boljeg izvođenja penala i pobjedom nad „Slogom“ iz  Bosanske Otoke rezultatom 4:2, a nakon regularnih 90 minuta igre rezultat je bio 0:0. Treba istaći da sanski prvoligaš jučer nije nastupio u najjačem sastavu,  obzirom da je još prije dvije sedmice završeno prvenstvo Prve lige Federacije BiH i igrači Podgrmeča su na zasluženom odmoru. Tako je boje kluba branio kombinovani sastav sastavljen od nekoliko seniora i igrači iz omladinskog pogona kluba koji su opravdali ukazano povjerenje.
Pomenimo, Sanjani su do finala kantonalnog  KUP takmičenja stigli nakon pobjeda protiv „Omladinca“ iz Sanice i „Rudara“ iz Kamengrada, dok su prvom kolu i polufinalu bili slobodni. Finalisti kantonalnog  KUP-a su ujedno obezbjedili i plasman među 32 ekipe KUP-a BiH za sezonu 2013./23014. godine.
Jučer se igrala finalna utakmica  KUP-a Unsko – sanskog kantona i u juniorskoj konkurenciji. Juniori „Jedinstva“ iz Bihaća bili su bolji od vršnjaka „Mladosti“ iz Polja, te je rezultat na kraju utakmice bio 3:1. Pehare i medalje pobjednicima uručili su predsjednik Nogometnog saveza USK Amir Hadžić, te Irfan Durić potpredsjednik Nogometnog saveza Federacije BIH.
Radio Sana čestita igračima Podgrmeča na još jednom osvojenom trofeju uz želju da dobre rezultate ostvare u KUP takmičenju na nivou Bosne i Hercegovine

KOMENTARI