instant fap

Podrška projektima u mjesnim zajednicama

Podrška projektima u mjesnim zajednicama

Izvršni odbor SDA u proširenom sastavu, održao je svoju redovnu sjednicu na kojoj su učešće uzeli Predsjednici mjesnih ogranaka i izabrani zvaničnici Sanskog Mosta na višim nivoima vlasti.

U ime federalnog i kantonalnog nivoa informaciju o radu su podnijeli Asim Kamber za federalni i Zinajda Hadžić za kantonalni nivo vlasti. U ime općinske vlasti, cjelovit izvještaj je podnio općinski načelnik Faris Hasanbegović.

Hasanbegović se u svome izlaganju dotakao svih problema s kojima se suočava lokalna vlast vezano za pandemiju i sa svim mjerama koje je poduzimao Općinski krizni štab u cilju umanjenja posljedica. Svi učesnici u raspravi su pozdravili odluku lokalne vlasti da se umanjeni prihodi u općinskom budžetu iskoriste za podršku oslabljenoj privredi, poljoprivredi i svim socijalno i zdravstveno ugroženim kategorijama naših građana.

Načelnik Hasanbegović je prisutne članove SDA upoznao i sa programom realizacije projekata infrastrukture na našoj općini. Zajednički zaključak je da se kroz rebalansirani budžet da podrška svim zacrtanim projektima predloženim od strane mjesnih zajednica. Izvještaj o radu u proteklom periodu podnio je i Predsjednik Općinske organizacije SDA Mesnur Seferović. Seferović se zahvalio lokalnoj vlasti na predanom radu i u okolnostima naloženih posebnih mjera. Istakao je u radu stranke naglašeni aktivitet mladih koji su bili neumorna podrška našim građanima ali i zdravstvenim i humanitarnim radnicima sa kojima je realiziran veliki broj projekata. „Općinski odbor SDA danas je obavio savjetovanje s predsjednicima naših osnovnih organizacija i predsjednicima ogranaka o svemu onome što smo uradili u prethodnom periodu, ali i onome što planiramo u narednom periodu.

Ocijenili smo pozitivnim sve ono što je općinski organ uprave uradio u vrijeme stanja pandemije, posebno kada se radi o mjerama zaštite i mjerama kojih smo se svi pridržavali i donijeli smo određene zaključke koje ćemo uputiti prema našim građanima i planirati buduće aktivnosti. Smatram itekako važnim da Opća bolnica u Sanskom Mostu bude priroritet u narednom periodu, jer svjedoci smo koliko je ona pored Doma zdravlja bila bitna.

Zbog svega ovoga što se dešava na nivou kantona, svih ovih problema koji su vezani za bolnicu, Općinski odbor SDA upućuje jednu protestnu notu i daje punu podršku radu Opće bolnice Sanski Most“, istakao je Seferović. On je dodao kako će i u dobrim, ali i u teškim okolnostima SDA i njeni članovi ostati uz svoje građane.

KOMENTARI