instant fap

Podrška projektu automoto kluba „SEDAMDESET“

Načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić i članovi Autom moto kluba „Sedamdeset“, obišli su danas lokalitet nazvan „Begina glavica“, na području sela Kljevci, gdje se planira izgradnja moto kros staze. Radi se o lokalitetu kojeg je općinsko vijeće nedavno svojom odlukom poklonilo sanskom auto moto klubu. Na ovom području se planira izgradnja moto kros staze na kojoj bi se održavala natjecanja, kao i niza drugih sadržaja predviđenih za izletnike i rekreativce. 

Autom moto klub „Sedamdeset“ formiran je prije nešto više od dvije godine i u tom periodu već je postigao zapažene uspjehe u svome radu, prije svega na planu organizacije nekoliko takmičenja i širenju saobraćajne kulture među najmlađima. Izgradnja pomenutih sadržaja, kako ističu u ovome klubu, biće krupan zadatak.  Načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, podržao je planove predstavnika Auto moto kluba „Sedamdeset“.

On je ovom prilikom obećao pomoć lokalnih vlasti kada se radi o uređenju prilaznih puteva ovom lokalitetu, te realizaciji drugih sadržaja. Buduća moto kros staza na lokalitetu „Begina glavica“, najviše će značiti zaljubljenicima u moto kros u Sanskom Mostu. Prema njihovim riječima, buduća staza otvoriće mogućnosti za razvoj moto krosa, sporta koji u poslednje vrijeme ima sve veći broj zaljubljenika na ovim prostorima. Auto moto klub „Sedamdeset“ je prije dvije godine veoma uspješno organizirao državno takmičenje u spretnosti vožnje automobilima.

Jedno takvo natjecanje i ove godine će biti održano u Sanskom Mostu, u organizaciji ovog kluba i to 23. juna.

KOMENTARI