instant fap

Pogledajte priču Bosanca koji je oborio svjetski rekord u pješačenju i postao prvi čovjek koji je pješice stigao na hadž!

Bilo mu je potrebno 13 pari cipela, 1.000 pari čarapa, 5 mobitela, 5 ruksaka. Kroz Bugarsku na -30°C, kroz Jordan na +44°C. On je čovjek koji je oborio svjetski rekord u pješačenju i prvi čovjek koji je pješice stigao na hadž…

Senad Hadžić iz Banovića, koji je 10. decembra prošle godine odlučio pješice krenuti u Mekku da obavi hadž, petu islamsku dužnost, i prepješačio 5.650 kilometara, vratio se u BiH i u svoj rodni grad. Njegov put svjetlosti, kako ga je nazvao, trajao je tačno deset mjeseci i dvadeset dana. Prošao je sedam zemalja po snijegu, kiši, toplom vremenu. Kroz Bugarsku je pješačio na -30°C, a kroz Jordan na +44°C. Prepješačio je Srbiju, Crnu Goru, Bugarsku, Tursku, ratom zahvaćenu Siriju, Jordan i Saudijsku Arabiju.

U emisiji Hayat TV ‘Sve po spisku’ Hadžić govori o osjećaju čovjeka koji uspio pješice stići na hadž, o prijeđenim kilometrima, o nedaćama sa vizama, o istrajnosti, odlučnosti i velikoj želji, o sebi, svojoj sestri i svom životu u Bosni, ali i o tome kako mu je u ratom zahvaćenoj Siriji pomogao vojnik režima Bashara al-Assada, neugodnostima, fizičkim napadima i svemu što je doživio tokom 314 dana pješačenja ka Mekki.

POGLEDAJTE VIDEO!

http://www.youtube.com/watch?v=ygNMicBEfWE&feature=player_embedded#t=0s

KOMENTARI