instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Pomoć u iznosu od 5000 KM uručena djeci bez roditelja u BiH

Pomoć u iznosu od 5000 KM uručena djeci bez roditelja u BiH

U okviru našeg projekta pomoći djeci bez roditelja pod nazivom ˝Pomozimo jetime, pridruži se i ti˝ izvršene su uplate novčane pomoći na račune djece i njihovih staratelja.

Na ovaj način upućene su značajne donacije u novcu za 20 djece mlađih od 15 godina, nastanjenih u 12 različitih općina u Bosni i Hercegovini.

Novac putem spomenug projekta prikupljamo od naših plemenitih donatora kroz potpisivanje godišnjih Sporazuma o finansiranju jetima kojim je predviđeno doniranje minimalno 70 KM mjesečno za dijete primljeno u program pomoći.

Novčana pomoć uručena djeci koristi se za troškove školovanja, kupovinu hrane, odjeće, ili neke druge potrebe djece s ciljem da im se olakša odrastanje i obrazovanje.

Ovoga puta ukupan iznos doniran za potrebe 20 djece bez roditelja iznosio je 5023,50 KM.

Srdačno se zahvaljujemo velikim ljudima, našim donatorima, i svima koji su svojim trudom pomogli dosadašnju realizaciju ovoga plemenitog projekta.

Na kraju, i ovog puta pozivamo sve plemenite ljude koji su to u mogućnosti da se uključe u ovaj plemenit projakat, postanu sponzor jetima i uljepšaju im život. Pored sponzorstva, mogu se izvršiti i jednokratne uplate na naš račun sa naznakom “jetimski fond” iz kojeg se financiraju aktivnosti usmjerene ka pomoći jetimima (plaćanje školskih sendviča, mjesečnih karti do škole, školskog pribora, kupovina odjeće i dr.). Neka Uzvišeni Allah obilato nagradi svakog od vas!

KOMENTARI