instant fap
Naslovnicainmedia danas

Portal inmedia.ba sve „laže“… Dedić

Portal inmedia.ba sve „laže“… Dedić

Nakon što je jučer policija razobličila očite neistine dopisnika klixa Midhe Dediće o oružju koje je na njega tobože povlačeno, ovaj je dobrano nervozni novinar za lokalnu TV Sanu izjavio kako je „laž“ što je o njemu objavljeno na portalu inmedia.ba. A riječ je o predmetu istrage u slučaju zloupotrebe službenih vozila Vlade USK-a koju provodi Tužilaštvo USK-a u suradnji sa Federalnom upravom policije.

Na ovaj način želimo obavijestiti javnost da se g. Dedić, a nakon objave teksta pod naslovom „Zloupotreba vozila Vlade USK-a“ obratio našoj redakciji sa zahtjevom da mi ovaj tekst uklonimo sa stranice portala. Zakon o zaštiti od klevete daje mogućnost da se na sve objavljene tekstove može uputiti demant (reagiranje). I to nije sporno.

Međutim, institut uklanjanja (brisanja) teksta sa stranica nije ovim zakonom propisan. A realno, kako uopće može biti obrisan tekst sa stranica dnevno objavljenih listova dnevne štampe?

Iskoristili smo ovu internet – korespondenciju sa g. Dedićem da mu postavimo i pitanja koja bi do kraja razobličila stvarnu istinu o zloupotrebljenim vozilima. Objavljujemo i naš odgovor g. Dediću u kome smo izrazili spremnost i na korekciju riječi (svjedok – osumnjičeni), ako nam dostavi zvaničnu poziv ili zapisnik sa saslušanja u kome je njegov status u ovom predmetu nedvosmisleno naznačen. On nam je odgovorio kako će nas tužiti.

S obzirom da kao portal težimo objavi istinitih i provjerljivih činjenica, javno ćemo objaviti sliku službenog vozila Vlade USK-a iz kojeg izlazi nama „nepoznato lice“, a vi dragi čitaoci zaključite sami o kome je riječ. Ne bi nas iznenadilo da g. Dedić ustvrdi da je i ova slika laž.

Ono što je svakako zabrinjavajuće je činjenica da je g. Dedić i nakon saslušanja u prostorijama FUP-a u Bihaću sjeo u službeno vozilo Vlade i vratio se u Sanski Most. Na ovo pitanje će, vjerujemo odgovor dati premijer Mustafa Ružnić. A ako i tada budu tvrdili da je „laž“ mi ćemo im ponovo dati foto – snimak na raspolaganje i imena dvojice svjedoka.

Koristimo ovu priliku da pozovemo g. Dedića na korektnu i otvorenu suradnju u korist istine koja je svima potrebna. U smislu svih njegovih obraćanja i reagiranja naš mu portal stoji na raspolaganju.

KOMENTARI