instant fap

Poslovne veze Radončića i Miškovića

Srbijanski tajkun Miroslav Mišković je 2007. godine preko svojih kompanija „Delta M“, a kasnije “Delta Real Estatea” ušao u posao sa aktuelnim ministrom sigurnosti BiH Fahrudinom Radončićem, „bivšim“ vlasnikom „Avaz Roto-pressa“.

fahro-radoncic

Mišković i Radončić potpisali su ugovor o osnivanju “Prezident nekretnina” u junu 2007. godine, a ugovor je mijenjan u još dva navrata nakon toga. Prema registraciji u Sarajevu, u februaru 2008. godine, “Delta Real Estate” je posjedovala pedeset procenata preduzeća, Radončićev “Avaz Roto-press” 25 posto, a još 25 posto posjedovala je offshore kompanija registrovana na Belizeu “Vanity International Corporation“.

Prvi zajednički poslovni poduhvat Miškovića i Radončića, odnosno njihove kompanije „President nekretnine“ bila je kupovina atraktivne lokacije stare željezničke stanice u Tuzli radi gradnje stambeno-poslovnog centra.

Međutim, kako ni Mišković, a ni Radončić nisu imali „gotovog“ novca za ulazak i realizaciju projekta vrijednog tridesetak miliona maraka, za pomoć su se obratili Komercijalnoj banci a.d. Beograd. Odobren im je kredit od desetak miliona KM, a kao garant iza Miškovića i Radončića stao je tadašnji Telecom Srpske. (M. F.)

KOMENTARI