instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Potvrđena buduća suradnja SDA i SBB u Sanskom Mostu

Potvrđena buduća suradnja SDA i SBB u Sanskom Mostu

Na osnovu koalicionog sporazuma koji je postignut između SDA i SBB-a o formiranju vlasti na svim nivoima, općinski odbori ove dvije stranke u Sanskom Mostu dogovorili su koaliciju koja će u narednom periodu zajednički djelovati u Općinskom vijeću Sanski Most.

Nedavno je u kabinetu općinskog načelnika Farisa Hasanbegovića, održan radni sastanak kojem su prisustvovali predsjednici Klubova vijećnika SDA i SBB u Općinskom vijeću, Mensur Seferović i Redžo Kurbegović, a na sastanku je formaliziran dogovor te su usvojeni principi zajedničkog djelovanja u općinskom vijeću za naredni period.

Prema riječima Mensura Seferovića, SBB se i u dosadašnjem periodu pokazao kao izvrstan partner u Općinskom vijeću, tako da će ova saradnja biti nastavljena i u buduće. Pored toga, dogovoreni su prioriteti i projekti na kojima će ove ove dvije stranke insistirati, a koji su za dobrobit općine Sanski Most i svih njenih građana, istakao je Seferović.

Redžo Kurbegović, predsjednik Kluba vijećnika SBB-a u Općinskom vijeću je istako očekivanja da će uskoro uslijediti implementacija koalicionog sporazuma na kantonalnom, federalnom i državnom nivou, te da će Sanski Most poslužiti kao primjer ostalim nivoima vlasti.

Prema njegovim riječima, sigurno je da se radi o čvrstoj koaliciji koja se zasniva na programima i zajedničkim ciljevima koji su od općedruštvenog značaja za građane Sanskog Mosta. Pored toga, nastojaćemo i da sve progresivne prijedloge i ideje koje dolaze iz opozicije prihvatimo i zajednički implementiramo, istakao je Kurbegović.

Podsjećamo, nakon što su održani opći izbori, nedavno je na najvišim organima ove dvije stranke dogovorena koalicija i zajedničko djelovanje u ovom mandatu, tako da se u narednom periodu očekuje implementacija koalicionog dogovora i u skladu s tim formiranje vlasti na svim nivoima. 

KOMENTARI