instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Potvrđena optužnica u Bihaću: Dileru u kući i vikendici pronašli tri i po kilograma spida

Potvrđena optužnica u Bihaću: Dileru u kući i vikendici pronašli tri i po kilograma spida

Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK) protiv Amira Iftića, kojem se na teret stavljaju krivična djela promet opojnih droga, te nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnog materijala.

Također, Iftiću je produžen pritvor za dva mjeseca, u kojem se nalazi od kraja augusta, kada je uhapšen.

Policija je tokom pretresa njegove porodične kuće, 31. augusta 2023. godine u naselju Midžić mahalate vikendice u mjestu Račić, nadomak Bihaća, pronašla tri i po kilograma praškaste materije za koju je kasnije vještačenjem utvrđeno kako se radi o spidu.

Pored toga, pronađeno je i 18 puščanih metaka, 49 pištoljskih metaka kalibra 7,65 milimetara, mobitel, te 360 eura koji su privremeno izuzeti.

Optuženi je tada uhapšen i priveden u Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, nakon čega je ispitan, a nakon ispitivanja postupajući tužilac je podnio prijedlog za određenje pritvora prema nadležnom sudu u Bihaću.

Kantonalno tužilaštvo je protiv Amira Iftića podiglo optužnicu, a rješenjem Općinskog suda mu je određen jednomjesečni pritvor.

U saradnji sa Sektorom kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova USK, Tužilaštvo USK je tokom istrage provelo potrebna vještačenja, saslušanje svjedoka, te druge istražne radnje, s obzirom na to da se radi o teškom krivičnom djelu, pišu Nezavisne.

KOMENTARI