instant fap

Povrijeđeni mladić i djevojka i dalje kritično

Povrijeđeni mladić i djevojka i dalje kritično

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer dogodila na magistralnom putu M- 15 u blizini sela Vrhpolje, desetak kilometara od Sanskog Mosta, poginuo je dvadesetogodišnji Aldin Ajkić, dok su teške i za život opasne povrede zadobili Armin Behar (20) i 17-godišnja Aldijana T.

Dan nakon nesreće, kako saznajemo, oboje povrijeđenih i dalje su životno ugroženi.

Djevojka je, prema nezvaničnim informacijama, zbog težine povreda iz bihaćke Kantonalne bolnice, gdje je bila smještena na Neurohirurgiji, upućena za Sarajevo. Arminu se za život bore ljekari u banjalučkom Kliničkom centru.

– Prema riječima načelnice Službe za neurohirurgiju dr. Vesne Ivanišević, pacijent A. B. (1998) primljen je sa povredama glave, tijela i prelomom ključne kosti. Pacijent ostaje na daljem bolničkom praćenju i liječenju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene – rekli su nam danas iz banjalučkog UKC-a.

Iako se spekulisalo da je tragediji kumovala velika brzina, portparolka MUP-a Unsko-sanskog kantona Snežana Galić kazala nam je da okolnosti i uzroci ove nesreće koja je potresla dolinu Sane tek trebaju biti utvrđeni, te će biti poznati tek nakon provedenih svih potrebnih vještačenja.

Nezvanično se moglo čuti da su mladići bili u Sanskom Mostu, te da je Armin u jednom trenutku odlučio da ode u Ključ po djevojku, a da se Aldin ponudio da mu pravi društvo.

Ono što je utvrđeno je da se automobil “audi A3” u kojem su se nalazili stradali, u trenutku nesreće kretao iz pravca Ključa ka Sanskom Mostu. U kanjonu Sanice kod Vrhpolja, duž kojeg prolazi put, vozilo je sletjelo sa ceste.

Policija je dobila dojavu od drugih vozača koji su oko 7 sati ujutro uočili olupinu, koju je od pada u kanjon dubine oko 100 metara zaustavilo raslinje.

Navodno je djevojka prilikom prevrtanja ispala iz vozila, dok su mladići nađeni u smrskanom “audiju”.

KOMENTARI