instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Pozitivna priča Adisa Zukića iz Sanskog Mosta

Pozitivna priča Adisa Zukića iz Sanskog Mosta

Već dugi niz godina Adis Zukić se bavi uzgojem ukrasnog drveća, te je vremenom postao veoma uspješan u ovoj branši.

U posljednje vrijeme u svome rasadniku, u naselju Kruhari, uzgaja autohtone vrste voća, a nekim od ovih sorta prijetilo je potpuno iščeznuće.

„Počeo sam sasvim slučajno, na nagovor jednog prijatelja koji mi je posudio nekoliko sadnica. Vremenom se posao razvijao i ja sam zavolio ovo čime se sada bavim. Uložio sam značajna sredstva kako bih podigao rasadnik i uvjeren sam kako će mi se to isplatiti.“, kaže Zukić. I pored teške ekonomske situacije koja vlada u društvu, kaže kako je veoma zadovoljan poslom.

Sadnice prodaje na gradskoj pijaci, a kaže kako je veliki je broj kupaca koji dolaze u rasadnik kako bi nabavili ukrasno drveće. Sem toga, kaže da ga kupci često angažiraju kako bi im uredio vrt ili prostor kojeg žele uljepšati. Kako bi se uzgojilo kvalitetno ukrasno drveće, ističe, potrebno je posvetiti dosta truda, vremena i ljubavi u njihovom uzgoju.

Zukić se u narednom periodu nada proširenju obima poslova te planira proširiti rasadnik i asortiman proizvoda. U tom poslu mu, kaže, sve više pomagažu i mlađi članovi njegove porodice koji su također zavoljeli ukrasno drveće i način na koji se ono uzgaja.

KOMENTARI