instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Poznato za šta se sumnjiče Solak, Hodžić i Novalić, Milićević tražila pisanu saglasnost da preuzme predsjedavanje Vladom

Poznato za šta se sumnjiče Solak, Hodžić i Novalić, Milićević tražila pisanu saglasnost da preuzme predsjedavanje Vladom

Premijer FBiH Fadil Novalić, suspendovani direktor FUCZ-a Fahrudin Solak i direktor Srebrene maline Fikret Hodžić, koji su sinoć uhapšeni nakon ispitivanja u SIPA-i tokom dana bit će predati Tužilaštvu BiH.

Sva trojica imaju status osumnjičenih u predmetu “Respiratori”, a sumnjiče se za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotrebu položaja, pranje novca, uništavanje ili krivotvorenje službenen dokumentacije, te primanje dara ili drugih oblika koristi.

Podsjećamo, ispitivanje Novalića, Solaka i Hodžića trajalo je do kasno u noć, nakon čega su uhapšeni i zadržani u prostorijama SIPA-e, gdje se još nalaze.

Nakon što budu predati Tužilaštvu BiH, bit će odlučeno o daljim mjerama koje će biti poduzete, odnosno da li će postupajući tužioci eventualno za njih zatražiti određivanje pritvora ili druge mjere zabrane.

– Tužilački tim Tužilaštva BiH intenzivno radi na ovom slučaju, a više informacija saopćit ćemo tokom dana – kazao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

U međuvremenu otkazana je sjednica Vlade Federacije koja je trebala biti održana jutros. Doprimijerka i ministrica finasija Jelka Milićević tražila je napismeno saglasnost da preuzme predsjedavanje Vladom, ali je dobila samo usmenu saglasnost, na šta nije pristala te je sjednica otkazana.

KOMENTARI