Prednosti vožnje biciklom

HomeMagazin

Prednosti vožnje biciklom

Super uz skinny jeans

Kupovina bicikla je puno jeftinija od kupnje automobila, a vožnja biciklom je bolja za zdravlje.

Biti u dobroj formi i izgubiti višak kilograma uvijek možete pomoću bicikla, koji će vam osim dobre forme ponuditi i još nekoliko dobrih stvari. Koje su sve dobrobiti vožnje bicikla, te kako ih najbolje iskoristiti, donosimo u nastavku.

Prvo i osnovno prevozno sredstvo svakog čovjeka bi najbolje bilo da je bicikl. Vožnjom bicikla radite toliko dobrobiti svome tijelu – od fizičkog izgleda do dobrog zdravlja. A vožnjom bicikla na posao živite zdravo, izbjegavate stres u prometu, ne morate tražiti parking, ne plaćate benzin, time štedite i novac, te ne morate plaćati rate kredita.

Prilikom vožnje bicikla vaše tijelo će ubrzano trošiti kalorije, a ukoliko je put do određenog mjesta brdovit, potrošit ćete još više kalorija i svoje tijelo dovesti do savršenstva. Jedino na što jako morate pripaziti je da prije vožnje bicikla provjerite da li su vam gume dobro napumpane, te da li su vam kočnice uredu.

Kao što smo već napomenuli, onaj ko vozi bicikl, ne mora brinuti o tome kamo će parkirati bicikl, te ne mora kretati ranije na posao, jer ne zna kolika će biti gužva u prometu. U kojem god smjeru da pogledate, vožnja bicikla je najbolja alternativa za miran i siguran promet, koji je još i najbolji i najzdraviji.

Bicikl ne ispušta smrdljive i štetne plinove, pa neće ugroziti ljudsko zdravlje i planetu. Potičite ekološko. Vožnjom bicikla savršeno ćete učvrstiti mišiće nogu i stražnjice. Kupovina bicikla je puno jeftinija od kupnje automobila, a i bolja za ljudsko zdravlje. Isto tako, servisiranje automobila košta puno, dok je servisiranje bicikla potpuno druga finansijska priča.

Prilikom vožnje bicikla morate biti oprezni, te bi najsigurnije bilo da nosite kacigu. Uvijek u vožnji poštujte prometne znakove! Najbolja stvar je što bicikl ne morate osigurati i plaćati mu registraciju, što je veliki izdatak.

Sportski psiholozi su otkrili da metabolizam ne samo da je ubrzan tokom vožnje nego i nekoliko sati nakon nje. Biciklisti koji brzo voze sagorijevaju tri i po puta više masti.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0