instant fap

Predstavljanje političkih subjekata

Žrijebanjem koje je održano jučer u prostoru kino sale u Sanskom Mostu, određeno je vrijeme i redoslijed predstavljanja političkih subjekata i kandidata za načelnike općine u programu Radio „Sane“ i NTV 101.

Ovome događaju su prisustvovali i predstavnici političkih subjekata koji su prijavljeni u izbornoj jedinici 032 Sanski Most. Radio „Sana“ će svim političkim subjektima omogućiti da budu ravnopravno predstavljeni u našem programu, te ćemo pratiti izborne aktivnosti uz dosljedno poštivanje novinarskog kodeksa i osnovnih principa slobode izražavanja. Svim političkim subjektima biće omogućeno da predstave svoje političke programe kroz neposredna obraćanja u trajanju od pet minuta. O

vaj segment medijskog predstavljanja biće emitiran u jutarnjem programu, u terminu od 11.00-11.05.  sati  kada je program naše medijske kuće vrlo slušan. Putem žrijeba određeni su redoslijed i vremenski termini neposrednih obraćanja političkih subjekata. Radio „Sana“ će u toku izborne kampanje organizirati debatne emisije za predstavnike političkih subjekata koji su registrovani za predstojeće lokalne izbore. Organiziraćemo ukupno osam emisija u četiri tematska ciklusa. U svakoj emisiji sudjelovaće predstavnici četiri politička subjekta, a njihovo sudjelovanje također smo odredili putem žrijeba.

Prvi tematski ciklus je na temu: „Politička pitanja, organizacija političkog života u lokalnoj zajednici, dok drugi tematski ima temu „Ekonomska pitanja“. U trećem ciklusu, čija je tema „Život i problemi mladih“ želja nam je da afirmišemo mlade političare, dok poslednji četvrti ciklus ima naziv „Društveni život u lokalnoj zajednici“.   U sklopu predstavljanja kandidata za načelnika općine, svakom od četiri kandidata omogućićemo po jednu emisiju u kojoj će imati priliku da predstavi svoj politički program. Vrijeme i redoslijed sudjelovanja kandidata u tim emisijama određen je putem žrijeba.

Nakon ovih emisija, poslednjeg dana izborne kampanje organiziraćemo debatnu emisiju u kojoj će sudjelovati svi kandidati za načelnike općine.  Naša medijska kuća pratiće aktivnosti svih političkih subjekata u toku izborne kampanje, te o tome blagovremeno informisati javnost. Izvještaje sa izbornih skupova emitiraćemo u sklopu posebne emisije pod nazivom „Izborna hronika“. Ova emisija će biti emitirana neposredno po okončanju centralne informativne emisije naše medijske kuće pod nazivom „Central“, koja je na programu svakodnevno u 16 sati. Dužina trajanja medijskih izvještaja sa izbornih skupova iznosiće maksimalno tri minute, dok će izvještaji sa centralnih skupova trajati najviše pet minuta.

Svim političkim subjektima koji sudjeluju na lokalnim izborima u izbornoj jedinici 032 – općina Sanski Most, biće omogućeno plaćeno političko oglašavanje u programu naše medijske kuće po važećim cjenovnicima marketinških usluga uz puno poštivanje pravilnika o medijskom predstavljanju. Redoslijed i vremenski termini, kao i imena učesnika u izbornim emisijama u programu našeg radija, dostupni su na web stranici Radio „Sane“: www.radiosana.ba u posebnom fajlu koji je posvećen predstojećim lokalnim izborima u BiH.

KOMENTARI