instant fap

Prijavite se na dječji festival

Prijavite se na dječji festival

Danas ponovo obavještavamo sanske osnovce da su u toku prijave kandidata za učešće na dječijem festivalu za učenike osnovnih škola pod nazivom „Pjesmom za naše rijeke i šume“, koji će se održati u petak, 21. marta u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu sa početkom u 19 sati. Već se prijavilo 12 takmičara, ali veliki broj učenika putem telefona želi saznati više informacija, te najavljuju i svoje učešće.
Takmičenje će biti organizovano u dvije kategorije, za učenike od 1-5 i 6- 9 razreda. Nakon prijavljivanja, za takmičare će biti organizovane kvalifikacije, te odabrano po 10 kandidata iz obje kategorije, a oni najbolji će učestvovati na finalnoj večeri. Predstojeći dječiji festival je namjenjen učenicima osnovcima koji žele da se oprobaju u svijetu muzike i pokažu svoj talenat kroz izvođenje starih i novih hitova i scenskom nastupu, a samim tim izađu iz anonimnosti.
Prijave za takmičenje se mogu izvršiti u prostorijama Radio Sane do 18. marta, a svi kandidati trebaju predložiti svoju omiljenu pjesmu koju će izvesti uz originalnu matricu. Nakon prijavljivanja, za takmičare će biti organizovane kvalifikacije u staroj Gradskoj vijećnici u utorak, 18. marta, u 17 sati.Tad će se odabrati po 10 kandidata iz obje kategorije, a oni najbolji će učestvovati na finalnoj večeri.
Zainteresirani učenici sve informacije vezane za učešće na ovom velikom muzičkom projektu mogu pročitati na plakatima koji su postavljeni u svih sedam sanskih osnovnh škola, te putem telefona na broj telefona 037/686-152.
Pomenimo, datum održavanja Dječijeg festivala je povezan sa obilježavanjem 21. marta – Svjetskog dana šuma i 22. marta – Svjetskog dana zaštite voda. Na finalnoj večeri u Gradskoj dvorani, pored samog takmičenja, će biti organizovan i bogat kultorno – zabavni program.

KOMENTARI