instant fap
NaslovnicaUncategorized

Svjetski dan zdravlja u Sanskom Mostu

Svjetski dan zdravlja u Sanskom Mostu

Na Svjetski dan zdravlja, općinska organizacija Crvenog križa i Opća bolnica Sanski Most, organizovali su akciju besplatnog mjerenja nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska, koja je održana u malom gradskom parku.

Ovogodišnji Svjetski Dan zdravlja, posvećen je depresiji, kao jednom od najvećih javnozdravstvenih problema današnjice a slogan ovogodišnje akcije nosi naziv “Depresija. Razgovarajmo”.

U sklopu akcije sudjelovao je i liječnik dr. Almin Alagić koji je istakao neophodnost redovnog zdravstvenog pregleda, i preventivnog djelovanja u očuvanju zdravlja kako bi se na vrijeme spriječio nastanak bolesti.

U sklopu akcije volonteri Crvenog križa dijelili su brošure kako bi upoznali građane o sveprisutnom zdravstvenom problemu koji je vezan za depresiju, a koji posljednji godina pogađa različite starosne kategorije. Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. aprila još od 1950. godine radi podizanja svijesti stanovništva i skretanja pažnje na različite prioritetne oblasti Svjetske zdravstvene organizacije.

Ove godine tema Svjetskog dana zdravlja je depresija, a prema posljednjim podacima Svjetske zdravstvene organizacije više od 300 miliona ljudi trenutno živi s depresijom.

KOMENTARI