instant fap

Program obilježavanja 20. godišnjice 5. korpusa

Programom obilježavanja 20. godišnjice formiranja 5. korpusa Armije RBiH, planirano je da se održi niz prigodnih sadržaja u znak sjećanja na sve heroje, i bh. patriote koji su dali nemjerljiv doprinos u odbrani suvereniteta, cjelovitosti i nezavisnosti BiH.

U četvrtak 18. oktobra sa početkom u 18 sati u Kulturnom centru u Cazinu održaće se okrugli sto na temu „Geopolitički značaj Unsko-sanskog područja u odbrani i očuvanju državnosti BiH“, a u petak 19. oktobra od 16 sati i 30 minuta u Kulturnom centru u Bihaću biće otvorena izložba fotografija i dokumanata o Petom korpusu ARBiH.

Nakon toga, od 18 sati održaće se promocija knjige „Unsko-sansko područje u odbrani i očuvanju državnosti BiH“, a dan kasniije od 18 sati, promocija knjige pod istim nazivom održaće se i u Cazinu. U subotu 20. oktobra u 9 sati  predstavnici Petog korpusa će obići spomen obilježja poginulih borca u svih osam općina USK, a za nedjelju 21. oktobra u 11 sati, planirana je posjeta centralnom spomen obilježju “Humci” u Bihaću, gdje će na prigodan način biti odana počast svim poginulim herojima odbrambeno-oslobodilačkog rata od 1992. do 1995. godine.

Svečana akademija, povodom formiranja Petog korpusa, biće upriličena u sportskoj dvorani Luke, u nedjelju 21. oktobra s početkom u 18.00 sati. Ovim putem Organizacioni odbor manifestacije poziva sve učesnike rata i pripadnike 5. Korpusa, kao i sve građane, da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj.

KOMENTARI