instant fap
NaslovnicaMagazin

Punjena pileća prsa

Punjena pileća prsa

Potrebno:
* 3 – 4 pileća fileta
* 1 jaje
* 1 luk
* 2 mrkve
* 100 g svježeg sira
* 100 g sira gaude
* 3 češnja bijelog luka
* 1 mala kašika senfa
* peršun

Priprema:
Na malo maslinova ulja dinstajte sitno nasjeckani luk. Kada se on spari dodajte sitno sjeckani bijeli luk i peršun, te kad malo puste miris skinite s vatre. Minut-dva kasnije dodajte senf, malo soli, bibera i jedno jaje. Dobro promiješajte pa u to dodajte naribanu gaudu i svježi sir.

Pileća prsa zarežite pri vrhu pa napravite udubljenje da dobijete džepiće u koje ćemo stavljati smjesu. Sa malom kašikom napunite udubljenje u pilećim prsima, u sredinu stavite pola kuhane mrkve (mrkva treba biti tanka i duga) pa čačkalicom zatvorite punjena prsa. Možda vam ostane smjese za punjenje, nikako je ne bacajte, nego s njom premažite piletinu prije pečenja. Za ukras može i koji sitni paradajz. U vatrostalnu posudu stavite oguljeni cijeli paradajz, koji ste prije prodinstali na jednom luku, malo bijelog luka i peršuna. Na to stavite punjena pileća prsa, prekrijte folijom i pecite 40 minuta na 200 C. Zatim dignite foliju i pecite još dvadeset minuta. Vruća prsa izrežite i poslužite sa prilogom po želji.

KOMENTARI