instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Radončić i Izetbegović nakon novog sastanka: Prioritet je ekonomija i saradnja dvije stranke

Radončić i Izetbegović nakon novog sastanka: Prioritet je ekonomija i saradnja dvije stranke

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić razgovarali su danas u zgradi Predsjedništva, a kako su istakli nakon sastanka glavne teme razgovora bile su ekonomija, ali i nadolazeći izbori, pitanje Mostara i druge teme.

Razgovarali smo o odnosima SDA i SBB-a, pitanju Mostara, zajedničkom izlasku na lokalne izbore, a 90 posto razgovora bilo je posvećeno ekonomskim pitanjima i o tome da što prije krenu razvojni projekti. Zadovoljan sam razgovorom i dalje stojim pri tome da je ekonomija naš najveći prioritet”, istakao je Radončić nakon sastanka.

On je kratko prokomentarisao i pitanje statusa Mostara, kazavši kako kao i Izetbegović smatra da Mostar ne smije biti podijeljen.

Bakir Izetbegović je kazao da će SDA u srijedu donijeti određene odluke na sjednici predsjedništva stranke o eventualnom zajedničkom nastupu sa SBB-om na predstojećim lokalnim izborima.

Prijedlog SDA i SBB-a o izborima u Mostaru naći će se na dnevnom redu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u srijedu, a Izetbegović je optimističan kada je u pitanju podrška Parlamenta.

“Smatram da će naš prijedlog dobiti podršku Srba, a nadam se i Hrvata u Predstavničkom domu. U ovom trenutku najvažnije je da su SDA i SBB saglasni po pitanju Mostara”, zaključio je Izetbegović.

KOMENTARI