Radončić najavio prodaju ‘Avaza’

HomeBiH

Radončić najavio prodaju ‘Avaza’

Nataša što prije treba pomoć dobrih ljudi: Odstranjena joj je žučna kesa, neophodna je posebna ishrana i kontrole, a u porodici niko ne radi

Lider Saveza za bolju budućnost /SBB/ i osnivač kompanije ‘Avaz’ Fahrudin Radončić najavio danas da će ‘Avaz’ uskoro biti prodat.

Ubrzo će se desiti prodaja `Avaza`, iz prostog razloga da bi ja personalno, ali i `Avaz` i SBB bili rastarećeni cijele priče”, rekao je Radončić.

On je agenciji Anadolija rekao da su već stigle ponude od raznih, kako kaže, referentnih svjetskih kompanija koje žele da kupe “Avaz”.

Radončić je posebno istakao zainteresovanost njemačkog medijskog giganta VAZ, austrijske medijske grupe Styria, nekoliko turskih medijskih kompanija, ali i domaćih investitora.

“Definitivno idemo u smjeru prodaje `Avaza`. Ako u vlasti budem dvije, četiri ili šest godina, želim da se sve to vrijeme isključivo bavim time kako da razvijam i gradim BiH”, rekao je Radončić.

Rukovodstva SDP-a BiH i SBB dogovorila su se u petak da SBB uđe u vlast na nivou BiH i četiri kantona u Federaciji BiH,gdje bi trebalo da zamijeni SDA.