instant fap
NaslovnicaSanski Most

Radovi na mostu 27. juna

Radovi na mostu 27. juna

Radovi na rekonstrukciji gradskog mosta u Sanskom Mostu zvanično će započeti u  srijedu, 27. Juna.

Ovo je dogovoreno na sastanku načelnika općine, dr. Mustafe Avdagića sa izvođačima i nadzorom radova. Načelnik Avdagić se u svome kabinetu sastao sa predstavnicima firme “TSI inžinjering” iz Sarajeva, koja će obavljati poslove nadzora radova, te izvođačem, preduzećem “Prijedorputevi”.

Razgovaralo se o početku radova na rekonstrukciji gradskog mosta, te je određeno da zvanični radovi započnu u narednu srijedu.  Tokom izvođenja radova na mostu će u potpunosti biti obustavljen automobilski saobraćaj, dok će se pješački saobraćaj odvijati nesmetano. U periodu dok traju radovi predviđeno je da se automobilski saobraćaj između obala rijeke Sane preusmjeri preko ostala dva mosta na rijeci Sani.

Na početku će uslijediti radovi ojačavanja nosećih stubova na mostu kako bi se na taj način učvrstila noseća konstrukcija budućeg objekta koji će imati veće gabarite od sadašnjeg gradskog mosta. Rok za završetak svih građevinskih radova iznosi 150 dana od trenutka otpočinjanja radova.  Idejnim projektom predviđeno je proširenje postojeće nosive konstrukcije mosta, čime bi se dobile dvije šire kolovozne trake kao i trotoarske površine.

Također, planirana je izgradnja balkona s obe strane mosta gdje bi bilo omogućeno zaustavljanje i odmor pješaka. Projekat također podrazumjeva prilagođavanje postojećih saobraćajnica, a posebna atrakcija biće vodena zavjesa s jedne i druge strane mosta koja će se prostirati cijelom njegovom dužinom.

Sadašnji gradski most u Sanskom Mostu izgrađen je sredinom pedesetih godina i trenutno se nalazi u oronulom stanju.  Istovremeno s radovima na rekonstrukciji mosta izvodiće se radovi i na rekonstrukciji komunalne infrastrukture koja se nalazi ispod ovog objekta. Ukupna vrijednost investicije je 1.154.000,00 KM a projekat finansiraju Vlada Federacije BiH i Općina Sanski Most.