instant fap

RK „Budućnost“ kreće u budućnost

RK „Budućnost“ kreće u budućnost

Najmlađi sportski kolektiv u Sanskom Mostu, RK „Budućnost“, sutra kreće sa pripremama za drugu polusezonu Prve lige sjever u rukometu.

Kako nas je informisao trener Ajdin Hasanbegović, treninzi će se odvijati u Gradskoj sportskoj dvorani, kao i u prirodi.
„U konkurenciji za prvi tim na raspolaganju imamo dvadesetak igrača kojima će se priključiti i nekoliko pionira kako bi skupljali potrebno iskustvo. Uporedo sa pripremama prvog tima kreću i pripreme pionira koji se takmiće u Omladinskoj ligi USK-a. Sigurno je da ćemo se dobro spremiti jer u drugom djelu sezone želimo osjetiti slast pobjede. U ovoj ekipi ima dosta potencijala samo ga treba na pravi način iskoristiti. Nama je ovo prva takmičarska sezona i nas cilj je da odigramo što više utakmica kako bi se ovi momci i dalje razvijali“, rekao je trener Hasangegović.
Rukometni klub „Budućnost“ osnovan je u julu 2012. godine. Okosnicu tima čine nekadašnji igrači RK „Sane 7“, ali i veliki broj novoprijavljenih mladih igrača. U klubu trenira 20 igrača koji konkurišu za prvi tim, te 60 članova koji pohađaju školu rukometa u ovome klubu. U prvom dijelu šampionata „Budućnost“ je zabilježila sve poraze i na posljednjem je mjestu bez bodova. Proljetni dio prvenstva počinje 22. marta, a sanski rukometaši prvu utakmicu u nastavku igraju kod kuće protiv trećeplasiranog RK „Žepče“. I u ovoj utakmica Sanjani se teško mogu nadati svojim prvim prvenstvenim bodovima.
„ Mi u nastavku prvenstvu nemamo posebna očekivanja, ali cilj nam je da se što bolje pripremimo.Rezultat je barem za sada u drugom planu. Ipak, nama je glavni cilj da smo ove momke okupili, da su tu, da rade i treniraju. Mislim da je i osnova jednog kluba da okuplja omladinu oko sebe, a samim tim i rezultat će doći. Ono što možemo poručiti sportskoj javnosti Sanskog Mosta je da ćemo se boriti, odnosno da ćemo dati sve od sebe da pokušamo izvući što bolji rezultat. Ipak, naglašavam da smo mi jedan od najmlađih kolektiva u Sanskom Mostu, ali i uvoj ligi, a za svaki uspjeh je potrebno vrijeme. Naši momci su mladi i neiskusni“, ističe trener Hasanbegović.
Bitno je istaći, da RK „Budućnost“ još nema stalni izvor prihoda, iako je klub nakon skoro godinu dana od formiranja postao član Sportskog saveza općine Sanski Most. Ipak, trener Hasanbegović naglašava da su nabavili dosta opreme zahvaljujući posebno prijateljima ovog kluba.
„ Što se tiče financijske konstrukcije, mi taj problem još nismo riješili. Ipak,već se javilo nekoliko sponzora, te se u klubu nadamo kako će stvari krenuti na bolje po ovom pitanju. Nadamo se i ubuduće pomoći dobrih ljudi koji su nebrojeno puta pokazali da znaju cjeniti rad i dobre projekte, te da će i ovog puta pomoći našem klubu u postizanju što boljih rezultata kako na terenu tako i van njega. Ovom prilikom želim pozvati sve ljude dobre volje koji žele da nas malo pomognu da to mogu učiniti uplatom na žiro račun našeg kluba kod UNICREDIT BANKE. Nadamo se da će nas podržati jer nam je pomoć prijeko potrebna. Unaprijed se zahvaljujemo“, rekao je trener RK „Budućnost“. Sve informacije vezane za ovaj sportki kolektiv mogu se dobiti na internetu www.facebook.com/rk.buducnost

KOMENTARI