instant fap
NaslovnicaSport

Rudar iz Kamengrada od naredne sezone nastupa u Drugoj ligi FBiH

Rudar iz Kamengrada od naredne sezone nastupa u Drugoj ligi FBiH

Dobra vijest stiže za sanski sport. Nogometni klub „Rudar“ iz Kamengrada prvi put će u svojoj dugoj historiji nastupati u Drugoj ligi Fedracije BiH – Zapad.

Na jučer održanoj sjednici Izvršnog odbora NS FBiH donesena je odluka o zaključenju takmičenja Prve lige FBiH, te u sve četiri grupe ovosezonske Druge lige FBiH. S obzirom da će se trenutni prvoplasirani drugoligaši plasirati u viši rang, tako će se i prvaci kantonalnih liga plasirarirati u Druge lige.

Ova vijest posebno je obradovla igrače, stručni štab, upravu i brojne navijače i simpatizere NK „Rudar“ iz Kamengrada koji će tako u svojoj dugoj i bogatoj historiji prvi put igrati u drugoligaškom društvu. Treba istaći, da su sanski – zeleno crni do ovog uspjeha došli sasvim zasluženo. Jesenji su prvaci Kantonalne lige USK, a prvi dio prvenstva su završili bez poraza sa 15 osvojenih bodova sa bilansom iz 7 utakmica – 4 pobjede i 3 neriješena rezultata uz gol razliku 15:9. Zasluge svakako pripadaju trener Feridu Feđi Kužaelju koji je čestitao svojim igračima na uspjehu jer su cijeli tok prvenstva davali svoj maksimum, igrali su borbeno i efikasno.

On je naglasio izuzetno dobru saradnju sa Upravom kluba, a posebno se zahvalio vjernoj publici na ogromnoj podršci, kako na stadionu u Kamengradu, tako i na gostujućim terenima. Vijest da se Rudar plasirao u drugoligaško društvo najviše je obradovala Alu Krupića, koji je alfa i omega u klubu ili kako kažu čovjek za sve. Za Alu je Rudar drugi dom, a skoro čitav svoj životni vijek je posvetio voljenom klubu.

Svi se slažu da je u posljednim godinama došlo do većeg napretka u organizaciji i vođenju kluba, a od kad je za predsjednika imenovan Raif Karajković – Rajga. On se zahvalio svima koji nesebično pomažu klub, posebno mještanima Kamenegrada i okolnih mjesta, te brojnoj dijaspori i općinskom vlastima. RTV Sana čestita NK Rudaru na zasluženom ulasku u Drugu ligu F BiH Zapad i uz želju da sanski zeleno-crni igraju važnu ulogu i u drugoligaškom društvu.

KOMENTARI