instant fap

“Sana 7” poražena od Maglaja

U okviru posljednjeg kola prvog dijela prvenstva Prve lige Federacije BiH grupa sjever, rukometaši „Sane 7“ iz Sanskog Mosta sa devet golova razlike su poraženi u subotu na svom terenu od RK „Maglaj“.

SANA-7

 

Krajnji rezultat je glasio18:27.  U ostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati:
Krajina – Bihać 42:31, Omladinac – Bosna TS 26:28, Jajce – Tuzla 38:26, Sloboda Solana – Žepče 35:24  i Banovići – Lukavac 25:20. Titulu prvaka jeseni je osvojio Maglaj sa maksimalno osvojena 33 boda. Sanski rukometaši su prvi dio šampionata  završili na solidnom devetom mjestu sa osam osvojenih bodova.  „Sana 7“ je u jedanaest odigranih utakmica ostvarila samo dvije pobjede, te dva neriješena ishoda, a doživjeli su čak sedam poraza.

Ipak, ovaj rezultat Sanjana je bio i za očekivati, obzirom da su u ovu takmičarsku sezonu ušli znatno oslabljeni. U tekućem prvoligaškom prvenstvu sanski rukometni klub je nastupao sa dosta podmlađenim sastavom , igračima iz juniorskog pogona, te sa samo četiri starija igrača koji su  u proteklom prvenstvu branili boje kluba. Tako kostur tima čini nekolicina iskusnijih igrača, ali šansu da osjete takmičarska iskušenja su dobili juniori i kadeti koji su se radom i zalaganjem, te prikazanim igrama nametnuli za prvi tim.

Treba istaći, da su mladi sanski rukometaši iz utakmice u utakmicu prikazivali tehnički bolju igru, igrali su borbeno i postajali efikasniji. Bitno je da polako dobivaju samopuzdanje, tako da se od ovih mladića veći rezultati očekuju tek u narednim sezonama. Prvoligaško prvenstvo se nastavlja na proljeće naredne godine.

KOMENTARI