instant fap

Sanjani na “Igrama prijateljstva” u Sloveniji

Sanjani na “Igrama prijateljstva” u Sloveniji

Upravni odbor Sportskog saveza Unsko- sanskog kantona odžao je šestu redovnu sjednici na kojoj se raspravljalo o provedenim aktivnostima i pripremama za tradicionalne “XI Igre prijateljstva” koje će se održati u Novom Mestu, Republika Slovenija, od 20. do 22. septembra ove godine. Istaknuto je, da je sve spremno kako bi se i ove godine mladi sportisti sa prostora našeg kantona predstavili u najboljem svijetlu. Takmičenja se odvijaju u malom nogometu, košarci i rukometu – muškarci i žene, stolnom tenisu – mješovito, te u šahu, a pravo učešća na Igrama imaju mladi sportisti uzrasta 1997.godište i mlađi. Ove godine osim Unsko-sanskog kantona -Bosna i Hercegovina, učestvuju i Ličko-senjska županija -Hrvatska, regija Koruška -Austrija, te domaćin Novo Mesto -Slovenija. Dolazak su otkazali takmičari iz Mađarske. Na kraju Igara prijateljstva pravi se ukupni plasman u kojem se određuje najuspješnija regija.
Treba istaći, da je Upravni odbor imenovao dvojicu Sanjana za selektore reprezentacija našeg kantona koje će nastupiti na ovom velikom sportskom događaju, što je svakako veliko priznanje za sanski sport.Tako će Ibrahim Alihodžič, trener RK „Sana 7“ voditi rukometnu selekciju Unsko – sanskog kanton, dok je za selektora malonogometne reprezenacije imenovan Velid Kuželj, trener omladinskih selekcija u NK „Podgrmeču“.. Trener Alihodžić će, kako nam je danas rekao, na spisak reprezentacije uvrstiti i dva igrača iz sanskog rukmoetnog kluba Adnana Bašića i Edisa Ramića. Prema riječima selektor Kuželja, dres malonogometne reprezenacije Unsko – sanskog kantona će obući četiri igrača iz kadetske selekacije Podgrmeča a to su: Ammar Paunović, Muamer Arifagić, Haris Omerbegović i Ammar Mahmutović.
Međunarodna sportska manifestacije mladih “Igre prijateljstva” traje već deset godina, a najuspješnija regija je Dolenjska – Novo Mesto koja je šest puta bila sveukupni pobjednik, dok je Unsko sanski kanton 0četiri puta osvajao naslov najboljih.

KOMENTARI