instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Sanski džudo klub bogatiji za 7 medalja sa Federalnog prvenstva

Sanski džudo klub bogatiji za 7 medalja sa Federalnog prvenstva

U Sarajevu je u proteklog vikenda održano Džudo prvenstvo Federacije BiH za mlađe uzrasne kategorije. Na prvenstvu je učestvovalo 350 takmičara i takmičarki iz 27 klubova, koji su se borili za naslov prvaka Federacije BiH, a osvajači medalja stekli su pravo učešća na Državnim prvenstvima u svojim uzrasnim kategorijama.

Na ovom velikom sportskom događaju nastupio je Džudo klub Sana iz Sanskog Mosta, čiji su takmičari u veoma jakoj konkurenciji osvojili sedam medalja i to dvije zlatne, dvije srebrne i tri bronzane medalje.

Zlatnim medaljama su se okitili: Hana Handanagić i Dino Đumišić, srebrne medalje osvojili su: Adna Nalić i Adela Nalić, a bronzane: Edin Dunić, Adem Sinanović i Imran Muhtari. Trener Džudo kluba „Sana“, Muhamed Kolaković, čestitao je mladim džudistima pulenima na još jednom velikom uspjehu.

Kako ističe, i više je nego zadovoljan ostvarenim odličnim rezultatima, kao i osvojenim medaljama koje su dodatno obogatile vitrine ovog uspješnog kluba. Naredni nastup sanski džudisti imaju 29. maja u Cazinu na Kantonalnom prvenstvu.

KOMENTARI