instant fap

Sanski judisti su ponos Sanskog Mosta

Sanski judisti su ponos Sanskog Mosta

 Judo klub „Sana“ iz Sanskog Mosta je trenutno jedan od najboljih i najtrofejnijih sportskih kolektiva u gradu na devet rijeka, ali spada i u sam vrh  juda. Samo u prošloj godini sanski judisti su u veoma jakoj konkurenciji na 10 domaćih i međunarodnih takmičenja osvojili 69 medalja.

Na prvenstvu Federacije BiH u Bihaću osvojeno je 17 medalja- 4 zlatne, 6 srebrnih i 7 bronzanih, dok je u ekipnom poretku sanski judo klub zauzeo četvrto mjesto u konkurenciji djevojčica, a peto mjesto u konkurenciji dječaka. Na državnom prvenstvu u Lukavcu za kadete osvojene su 2 bronzane medaje, dok su na prvenstvu BiH za starije dječake održanom u Vitezu osvojene 3 medalje, 1 srebrna i 2 bronzane. Zatim su sanski judisti osvojili čak 23 medalje na Kantonalnom prvenstvu USK u Bihaću, gdje su se okitili sa 8 zlatnih,6 srebrnih i 9 bronzanih medalja. Potom slijedi uspjeh i na Međunarodnom judo kupu u Prijedoru, gdje je osvojeno 14 medalja – 6 zlatnih, 3 srebrne i 5 bronzanih, a dobar rezultat je ostvaren i na Međunarodnom kupu „Una“ u Bihaću gdje je osvojeno 6 medalja, po dvije zlatne, srebrne i bronzane. Po jedna srebrna medalja je osvojena na mađunarodnim takmičenjima u Zagrebu i Banja Luci, te dvije u Vitezu.

1527008_450107065116441_1907809059_n

U prošloj godini Judo klub „Sana“ je održao je i tradicionalno klupsko prvenstvo na kojem je nastupilo 40 dječaka i djevojčica, a tada je podijeljeno 40 medalja i diploma, te 12 pehara za prvoplasirane takmičare. Treba istaći, da je na adresu trenera sanskog judo kluba,Muhameda Kolakovića, stiglo značajno priznanje od Judo saveza BiH za dobre rezultate u proteklom periodu, a povodom proslavljanja 20-te godišnjice primanja Judo saveza BiH u IJF i 50-te godišnjice Judo saveza BiH. 

Trener Kolaković, naglašava da je i više nego zadovoljan nastupom i rezultatima svojih takmičara u prošloj godini.

„ To još jedna potvrda napornog i kvalitetnog rada naših članova, ali i općenito rada u klubu. Moramo biti zadovoljni ovim rezultatom što je još jedan dokaz da naporan i kvalitetan rad donosi izvanredne rezultate. U ime svojih takmičara posebno se zahvaljujem na podršci i u 2013. godini našem predsjedniku Faziru Vukaliću, te našim budućim majstorima judo-a Ahmedu Kolakoviću, Feđi Ramiću, Namiku Vukaliću i Amini Dautović koji su već devet godina sa nama“,rekao je trener Koloković.

1535458_450107098449771_1726514077_n

Pred mladim sanskim judistima su takmičarska iskušenja i u ovoj godini. Oni obećavaju da će se i sa predstojećih velikih sportskih događaja u BiH i van njenih granica kući vratiti sa dobrim rezultatima i novim medaljama. U to ne treba ni sumnjati jer gdje god da se pojave judisti „Sane“ važe za jedne od najboljih i po običaju se penju na pobjednička postolja i okite madaljama. Posebno treba naglasiti da bi vitrine Judo kluba „Sana“ svakako bile punije za još veliki broj medalja i pehara, ali su razlog financije. Naime, sanski judisti redovno dobivaju pozive za učešće na takmičenjima u našoj zemlji i regijii, ali svoje nastupe moraju otkazati zbog nedostatka novca ili se ide sa jednim ili nekoliko takmičara.

S toga se nadamo, da će ovi mladi sportisti imati veću podršku od nadležnih za sport, ali da će se naći i pojedina firma ili privrednik koji će sponzorirati ovaj uzoriti i uspješni sportski kolektiv. Judisti „Sane“ su to svakako zaslužili jer do sada su Sanski Most u bh gradivoma i regionu predstavljali u lijepom svjetlu, a uloženo u njih oni će vratiti samo onako kako najbolje znaju – ostvarivanjem vrhunskih rezultata i osvajanjem medalja. radiosana.

1621795_450107165116431_1671646738_n

KOMENTARI