instant fap

Saobraćajno-preventivna akcija ZIMA 2015: Besplatna kontrola vozila!

Saobraćajno-preventivna akcija ZIMA 2015: Besplatna kontrola vozila!

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) u saradnji sa partnerom – Petrol BH Oil Company d.o.o. realizuje  tradicionalnu saobraćajno-preventivnu akciju pripreme vozila za zimsku sezonu pod nazivom  “Zima 2015”, u periodu od 9. do 30. novembra 2015. godine.

Osnovni cilj akcije je omogućiti svim motorizovanim građanimabesplatnu preventivnu kontrolu ispravnosti uređaja i sklopova na motornim vozilima kao i pripremu vozila i vozača za predstojeće zimske uvjete vožnje, a sve s ciljem poboljšanja sigurnosti cestovnog saobraćaja.

Akcija se održava na Petrol benzinskim stanicama a tačan raspored i vrijeme održavanja besplatnih pregleda se može pronaći nawww.bihamk.ba i na oficijelnoj facebook stranici kompanije Petrol.

Na svim Petrol benzinskim stanicama ovlaštene osobe(mehaničari) vršit će besplatnu: – kontrolu tekućina (tekućine za hlađenje, tekućinu akumulatora, motorno ulje,…)
– kontrolu pneumatika (naduvanost, dubinu šara, opšti izgled i stanje,…)
– kontrolu svjetala i svjetlosne signalizacije (Stop svjetla, pokazivači pravaca, duga svjetla, kratka svjetla, svjetla za vožnju unazad, …)
– kontrola obavezne opreme i pribora,
– kontrola uređaja i opreme koji omogućuju normalnu vidljivost iz vozila (prozori i stakla, vozačka ogledala, uređaj za provjetravanje i zagrijavanje vozila, … ).

Ovim putem BIHAMK i Petrol pozivaju sve vozače da obave preventivni pregled i na najbolji način pripreme svoje vozilo za nastupajuće zimske uslove!

KOMENTARI