instant fap

SDA organizirala tradicionalni iftar

Općinski odbor SDA Sanskog Mosta sinoć je upriličio tradicionalni iftar na kome su uz kandidate za predstojeće izbore učešće uzeli predstavnici boračkih populacija, imami sa područja Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most, privrednici, predsjednici mjesnih ogranka i asocijacije mladih SDA.

Veliki broj prisutnih, još je jednom pokazao snagu općinske organizacije SDA, ali i privrženost rukovodstva i članstva ove stranke, čuvanju principa vjere i tradicije Bošnjaka. Svaki ramazan je prilika da jedni prema drugima iskažemo solidarnost, pažnju i uvažavanje, zbog čega je ova općinska organizacija donijela odluku da njeni mladi aktivisti obiđu svoje sugrađane slabijeg materijalnog stanja i narušenog zdravlja kako bi im direktno pružili podršku. Sve prisutne ovom prilikom pozdravio je predsjednik općinske organizacije SDA Sanski Most, Sanel Mahić: „Posebne selame uputio bih porodicama šehida, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima s kojima smo realizirali mnogobrojne projekte i koji su uvijek bili uz našu stranku.

Nadam se da će tako biti i u budućnosti. Također, posebne selame upućujem našoj ulemi i imamima koji su u najtežim trenucima bili uz Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu. Vi ste, na žalost, opet u poziciji da nas treba ujedinjavati i ja se nadam da će naša ulema opet to znati učiniti“, istakao je Mahić. On je također pozdravio i prisutne sanske privrednike, predstavnike mjesnih ogranaka SDA Sanski Most, Asocijacije mladih SDA te ostale prisutne.  „Kao što znate SDA je kandidirala listu za općinsko vijeće i kandidata za načelnika općine. To je aktuelni načelnik, dr. Mustafa Avdagić i smatramo da imamo najkvalitetniju listi i kandidata za prvog čovjeka općine.

U fazi smo priprema aktivnosti kako bismo predstojeću izbornu kampanju dočekali spremni. U toku Ramazana prilagodili smo naše aktivnosti ovom svetom mjesecu, a pored iftara pomenuću i naše tradicionalne aktivnosti podjele ramazanskih paketa najugroženijim stanovnicima naše općine.“, rekao je Mahić. On je ovom prilikom pozvao i sve ostale da se uključe u ove aktivnosti kako bi u ovom mjesecu obradovali najugroženije građane. Mahić je na kraju obraćanja poželio svima da ostatak Ramazana isposte u berićetu i sreći. SDA još jednom poziva sve svoje sugrađane da i predstojeće ramazanske dane iskoristimo za stvaranje ambijenta tolerancije i prava svih na građanske i vjerske slobode, posebno vodeći računa o našim različitostima. Naša je snaga u našoj vjeri i našoj tradiciji. Ramazan Šerif Mubarek Olsun!

KOMENTARI