instant fap

Senijad Ibričić danas slavi 27. rođendan

Senijad Ibričić je  rođen 26. septembra 1985., bosanskohercegovački nogometni reprezentativac. Trenutačno igra za turski Gaziantepspor.

 

Krenuo je Ibričić sa nogometnom karijerom nastupavši za NK Podgrmeč iz Sanskog Mosta u Bosni i Hercegovini odakle  2004. godine kao 18-godišnjak odlazi na probu u Monaco, no, ne potpisuje ugovor. 6 mjeseci kasnije, u predvečerje Hajdukove blamaže sa Shelbourneom, dolazi na probu u Split.
Zadržao se oko mjesec dana, u samom gradu “podno Marjana”, te na pripremama u Sloveniji. Iako je krenuo sa 3 pogotka u prvoj pripremnoj utakmici, tadašnji trener “bilih” Ivan Katalinić nije u njemu vidio pojačanje, te Ibro razočaran napušta klub.

Zagreb

Odmah nakon te probe, odlazi na još jednu u Kranjčevićevu gdje je napokon potpisao ugovor, i to već nakon par odrađenih treninga. Debitirao je 31. srpnja baš na Poljudu tokom Zagrebove 4:2 pobjede.
Već za vrijeme te prve sezone u Zagrebu biva jedan od boljih igrača kluba zabilježivši 26 utakmica, te 3 pogotka. U sličnom stilu nastavlja sve do  2006. i gostovanja u Rijeci gdje ozlijeđuje prednje križne ligamente, što ga miče sa terena na 6 mjeseci. Ipak, već se nagodinu vraća u velikom stilu, te bilježi najbolju sezonu do tad. U 31 nastupu zabija 12 puta, uz to jednom prilikom čak 4 gola na utakmici sa Međimurjem. Na kraju sezone navijači kluba dodjeljuju mu nagradu “Ponos purgera” za najboljeg igrača sezone.

Uoči sezone 2008./09. opet je na probi. Ovaj put u kijevskom Dinamu. No, iako je struka ukrajinskog kluba bila zadovoljna igračem, zbog nesuglasica oko odštete Zagrebu transfer ipak nije realiziran.

Hajduk

Nakon toga javlja se Hajduk, sa željom da ispravi pogrešku napravljenu prije 4 godine. Nakon dogovorene odštete od 1.5 milijuna €, Ibričić potpisuje 5-godišnji ugovor za Hajduk.
Kreće dobro, donosi klubu pobjedu u prvom kolu prvenstva golom iz slobodnog udarca u stilu legendarnog Blaža Sliškovića, ali se kasnije ipak znao naći i na klupi, a pred kraj jeseni, pod vodstvom Ante Miše, postaje partner Nikole Kalinića u vršku napada. Tijekom druge polusezone 2008./09. Ibričić postaje miljenik Torcide radi svoje dobre igre i zalaganja na terenu. Uskoro je glavni igrač Hajduka i neizostavni član udarne postave. U sezoni 2009./10. postaje glavni igrač Hajduka te na kraju sezone dobiva nagradu žutu majicu Sportskih novosti te postaje prvi igrač Hajduka još od 1992. iGorana Vučevića koji je dobio tu prestižnu nagradu.

U 2010. mu je dodjeljena nagrada Hajdučko srce koju dobivaju igrači Hajduka koji na terenu pokazuju najveću borbenost

Lokomotiv

13. januara biva transferiran u ruski klub Lokomotiv Moskva za 5 milijuna eura i 20% od idućeg transfera.

Reprezentacija

U reprezentaciji je dosad zabilježio 40 nastupa i postigao 4 pogotka. Dolaskom bivšeg mu trenera iz Zagreba, Miroslava Blaževića, na izborničko mjesto postao je standardan igrač u reprezentaciji BiH.

Ovim putem portal inmedia.ba našem reprezentativcu želi sve najbolje u njegovoj daljnoj karijeri i puno sportske sreće! 

KOMENTARI