instant fap

Sjajan vikend za dječake sa Sane

Sjajan vikend za dječake sa Sane

Odigrano je IX kolo Omladinske lige USKa grupa I za predpionire i pionire. Sanski klubovi i u ovoj sezoni imaju talentovane nogometaše koji pružaju dobre igre i bez premca su na kantonu.

Selekcije Nk Podgrmeč i Nk Rudar su pokazale kvalitet i slavile uvjerljive pobjede u ovom kolu.

Predpioniri Podgrmeča su pobjedom postali lideri u svom uzrastu, dok pioniri Rudara drže lidersku poziciju od starta prvenstva.

PODGRMEČ – BORAC 4 : 0
Sanski Most, stadion Podgrmeča

Predpioniri Podgrmeča su pobijedili lidera na tabeli pčelice Borca iz Izačića-Ripča. Borac Izačić-Ripač je do ovog kola bio jedina neporažena ekipa, sa svih osam pobjeda iz osam utakmica. Uspjeh dječaka sa Sane je tim veći, nanijeli su prvi poraz lideru i zauzeli njegovo mjesto na tabeli. Mirza Hodžić je postigao het-trik na utakmici.
Ovom pobjedom su predpioniri Podgrmeča zasjeli na prvo mjesto sa 8 pobjeda i 1 neriješenom utakmicom, 25 bodova uz gol razliku 73:1 (+72).

PODGRMEČ – BORAC 5 : 0 (prekid)
Sanski Most, stadion Podgrmeča
Utakmica između pionira Podgrmeča i Borca Izačić-Ripač je prekinuta kod rezultata 5:0 za Podgrmeč. Gosti su ostali sa 6 igrača na terenu te je sudija poštujući pravila uz saglasnost delegata prekinuo meč. Edvin Ćatić je na ovoj utakmici postigao het-trik.

MLADOST 1938 – RUDAR 1 : 3
Bosanski Petrovac, stadion Mladosti
Predpioniri Rudara su rutinirano pobijedili vršnjake iz Petrovca i tako nagovijestili uspješno gostovanje obe selekcije kluba.

MLADOST 1938 – RUDAR 1 : 6
Bosanski Petrovac, stadion Mladosti
Pioniri kamengradskih zeleno-crnih su pokazali zašto su lideri na tabeli iuvjerljivo trijumfovali u Petrovcu. Pioniri Rudara su zasluženo na prvom mjestu tabele, imaju 8 pobjeda i 1 neriješenu utakmicu, osvojenih 25 bodova uz gol razliku 47:6 (+41).

U narednom X kolu Omladinske lige USKa igra se lokalni derbi, ujedno iderbi X kola, na stadionu Rudara u Kamengradu gostuju predpioniri ipioniri Podgrmeča.

KOMENTARI