instant fap

Sjajna predstava sanskog pozorišta „Teatar Art“

Sjajna predstava sanskog pozorišta „Teatar Art“

Premijera predstave „Stilske vježbe“, u izvedbi glumačkog ansambla amaterskog pozorišta „Teatar Art“ iz Sanskog Mosta, održana je u prostoru stare gradske vijećnice.

Posjetioci, koji su do kraja ispunili salu stare gradske vijećnice, mogli su pogledati odličnu predstavu koja je rađena po istoimenom pozorišnom komadu francuskog pisca Rejmona Kenoa. Adaptaciju predstave uradila je profesorica Ajša Hadžiahmetović, koja već dugi niz godina s uspjehom vodi projekat sanskog amaterskog pozorišta. Keno je svojevremeno, u djelu “Stilske vježbe”, scenu iz jednog pariskog autobusa ispričao na četrdesetak različitih načina.

Okosnica prve priče bilo je dugme koje je pobjeglo sa kaputa jednog od putnika, u drugoj sàm izgled putnika, u trećoj pak, odnosi među njima. Sinoć izvedena predstava prilagođena je lokalnom ambijentu, a putnici se voze „Sanatransovim“ autobusom putujući

kroz sanska sela. Naizgled vrlo jednostavnu priču interpretirali su sanski glumci amateri na zaista sjajan način uz moralne i etičke poruke koje su odaslate publici na kraju svake glumačke role.

Publika je na kraju zadovoljstvo predstavom iskazala dugotrajnim aplauzom kojim su nagradili članove ansambla. Amatersko pozorište „Teatar Art“ igraće predstavu „Stilske vježbe“ i u narednom periodu, pa će ovaj pozorišni komad moći pogledati i oni Sanjani koji nisu prisustvovali premijeri. Prema nepodijeljenim ocjenama, ovo je do sada vjerovatno najbolja izvedba jedne predstave od strane ovog sanskog pozorišta.

KOMENTARI