Snimili smrtonosni skok supruga i brata sa Starog mosta

HomeVijestiBiH

Snimili smrtonosni skok supruga i brata sa Starog mosta

Preživjeli fudbaler Chapecoensea: Moj oporavak ide dobro

Pripadnici Interventne spasilačke službe u Mostaru, pronašli su u Neretvi tijelo utopljenog Mevludina Ibrahimovića (25) koji je u četvrtak skočio sa Starog mosta i nije isplivao.

Tijelo je pronađeno stotinjak metara ispod Lučkog mosta, potvrdio je Esad Humo iz ISS-a Mostar. Nakon izvlačenja tijela na obalu rijeke, izvršen je pregled tijela gdje su liječnici konstatirali smrt, a tijelo je nakon toga predano porodici, piše Dnevni list.

U potrazi za tijelom mladića sudjelovalo je nekoliko pripadnika ISS-a Mostar. Na teren su rano jučer ujutro izašli ronioci i članovi ISS-a s jednim motornim čamcem i dva kajaka, a pretraga je vršena i s obale rijeke.

Za vrlo kratko vrijeme, ronioci spašavatelji, predvođeni instruktorom za spašavanje pod vodom GSS-a u BiH Goranom Mitrićem, pronašli su oko 10 sati tijelo utopljenog Ibrahimovića.

Ovaj 25-godišnjak je porijeklom iz Zvornika, a živio je u Austriji. U posjeti Mostaru bio je sa sestrama i suprugom i u četvrtak u poslijepodnevnim satima došao je na Stari most i izrazio želju da skoči u Neretvu.

Svjedoci na Starom mostu ispričali su da je pitao članove Kluba skakača u vodu Mostar, da li treba platiti skok sa Starog mosta, ali mu je rečeno da mora proći obuku, koja se inače izvodi na pećini Duradžik. Upozoren je da je skok sa Starog mosta veoma opasan, a tokom četvrtka u poslijepodnevnim satima puhao je i jak vjetar u Mostaru.

Međutim, Ibrahimović je ignorirao upozorenja, skinuo je odjeću i skočio. Navodno su sestre i supruga snimale njegov skok. Ibrahimović više nije isplivao. Njegovo je tijelo primijećeno par stotina metara niže, ali ga je voda ponovno povukla.

Policija je prijavu o nestanku dobila u četvrtak oko 16.30 sati nakon čega su na teren upućeni pripadnici policije, Vatrogasne postrojbe i GSS-a BiH. Zbog loših vremenskih uvjeta i mraka nije bilo moguće angažirati ronioce do jutros kada je i pronađeno njegovo tijelo.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0