instant fap

Sportske igre mladih u Sanskom Mostu

Sportske igre mladih u Sanskom Mostu

Nakon što su prvobitno bile otkazane, Sportske igre mladih ipak ove godine dolaze u Sanski Most. Kako su nam saopštili organizatori ovaj sportski događaj održaće se sutra s početkom u 10 sati na igralištu Partizan, a u slučaju kiše sva takmičenja biće premještena u Gradsku sportsku dvoranu.

Ovo je jubilarna deseta godina kako se održava ovaj sportski događaj koji važi za jedan od najvećih u regionu, a čast da ugosti karavan Sportskih igara mladih ove godine pripala je i Sanskom Mostu.

Prema riječima koordinatorice Sportskih igara mladih, Naide Abdulahović, takmičenja su predviđena za djecu uzrasta 2005. godište i mlađi, te 2009. godište i mlađi igrači, koji će se takmičiti u sportovima mali nogomet i košarka. Prema njenim riječima, ove godine igre se održavaju u pet gradova na području USK. Nakon što se završe takmičenja u gradovima, održaće se polufinalno takmičenje za područje kantona, nakon čega će prvoplasirane i drugoplasirane ekipe otputovati na veliko finale u Sarajevo.

Sportske igre mladih održat će se u 42 grada u Bosni i Hercegovini i najveće su amatersko takmičenje. U posljednjih 9 godina okupile su preko 320.000 djece iz BiH. Najmasovnija je to amaterska sportska manifestacija u Europi.

Osim propagiranja sporta i sportskog načina života kroz svoje programe rade aktivno na edukaciji djece o svim sferama održivog razvoja. Cilj Sportskih igara je da kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti, kao što su multikulturalizam, tolerancija i uvažavanje različitosti.

KOMENTARI