instant fap

Šta ako izgubite mobilni – treba vam Plan B!

Ovo je jedina aplikacija koja štiti vaš telefon tek kada vam ga neko ukrade – preuzimate je sa Google Play marketa kada vam se to desi.
 

Prateći tri (u stvari četiri) jednostavna koraka tek pošto vam je telefon ukraden ili ste ga izgubili, u prilici ste da saznate gdje se telefon nalazi I vidite njegovu lokaciju.

Osnovni korak: Izgubite telefon ili neka vam ga neko ukrade.
Prvi korak: Posjetite Google Play Market i automatski instalirajte aplikaciju Plan B (Lookout Mobile Security) na svoj telefon (radnja se obavlja u pozadini, ali zahtijeva da je telefon na internet vezi).
Drugi korak: Plan B samostalo se pokreće, u pozadini naravno, i šalje vam informaciju o GPS položaju telefona (GPS opcija ne mora biti aktivirana, preuzeće se mrežne koordinate).
Treći korak: Pratite kretanje svog telefona svakih deset minuta tako što ćete otkucati location u SMS poruci i poslati je na broj svog telefona.

Ukoliko je kradljivac već izvadio SIM karticu ne brinite, jer će Plan B putem mejla nastaviti da vas obavještava o položaju telefona. Zbog veće preciznosti, na nekim modelima Plan B će automatski pokrenuti GPS opciju i slati tačnije koordinate.

Jedini preduslov da biste koristili ovu aplikaciju, koja je inače potpuno besplatna, morate imati registrovan GMail i Android nalog. I to je sve.

Ipak, nadamo se da nikada nećete iskoristiti ovu aplikaciju! Da poslije ne bi bilo problema – pazite kako nosite svoj telefon, da ga slučajno ne “posijete” negdje, kao i da ga drugi ne “ugrabe” lako

KOMENTARI