instant fap

Stotinu godina Crvenog križa BiH

Svečanom sjednicom predsjedništva kantonalne organizacije Crvenog križa USK u Bihaću obilježena stota godišnjica postojanja i uspješnog rada ove svjetske humanitarne organizacije u Bosni i Hercegovini.

crveni-križ

 

Istovremeno, na ovaj način obilježena je i petnaesta godišnjica Crvenog križa Federacije BiH.  Ovome događaju su prisustvovali predstavnici svih općinskih organizacija Crvenog križa USK, a ovom prilikom su uručene zahvalnice i prigodni pokloni aktivistima i volonterima za njihov nesebičan rad i doprinos. Jedno od takvih priznanja uručeno je i volonteru Ahmetu Crnkiću iz Sanskog Mosta koji je već punih četrnaest godina prisutan u svim volonterskim aktivnostima.

Povodom obilježavanja stotinu godina postojanja i uspješnog rada, općinska organizacija Crvenog križa Sanski Most  je organizirala redovnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se organizirati na odjelu za transfuziologiju opće bolnice Sanski Most te se poziva što veći broj humanista da daju svoj doprinos ovoj akciji. Ona je veoma značajna zbog činjenice da se bliže praznici kada su potrebe za najdragocjenijom tečnošću veoma izražene.  Posebno su izražene potrebe za krvnim grupama A negativna, 0 negativna te B negativna.

KOMENTARI