instant fap
NaslovnicaSport

Tino Sušić: Prodaja mi uopće nije prioritet

Tino Sušić: Prodaja mi uopće nije prioritet

Tino Sušić glavna je uzdanica “bijelih”. Premda je Marko Bencun nanizao tri gola u tri utakmice, a i Fran Tudor bude redovito ispraćen s pljeskom s tribina, jasno je da je Sušić – prva violina “bijelih”, piše “Slobodna Dalmacija”.

– Stanje u momčadi je odlično nakon dvije pobjede protiv Zagreba što nam pred derbi donosi golemo samopouzdanje – referira nam Sušić prvi dojam u Zagrebellu, gdje se Hajduk priprema za subotnji sraz s Dinamom.

Je li vam predah u prvoj utakmici sa Zagrebom koristio?

– Nije bio planiran, ali jest, koristio mi je. Taman sam predahnuo za završni finiš. Igrali smo dobro i bez mene i sa mnom, to je najbitnije, za obje pobjedom nad Zagrebom.

Sad je na redu Dinamo, veliko iščekivanje već trese?

– Bogme jest… Totalno smo rasterećeni da damo sve od sebe. Imamo veliku želju, znamo kakav je protivnik. Najveći.

Vi ste u dobroj formi u zadnje vrijeme, a ne možemo da se ne vratimo u ljeto kad ste kuburili na klupi i bili nervozni.

– Istina, nije bilo lako ljetos.

Što se promijenilo?

– Ja sam raščistio neke stvari sa sobom i krenuo iznova. U dokazivanje. Da, može se reći da sam radom natjerao trenera Burića da mi pruži povjerenje i povjeruje.

Koliko vas je pritiskao taj lanjski neodlazak u milanski Inter, pravio nervoznim?

– Nije bilo lako sve to prebroditi, ali sad me psihološki momenat više nimalo ne zamara. Biti rezerva nije bilo jednostavno, nitko ne voli sjediti na klupi. Ali, krenuo sam dalje, posvetio se treniranju, ostavio sve što je bilo iza sebe. To je lijek za sve prepreke i probleme koji se dogode.

Bilo je podbadanja i od strane Dinama zbog vašeg neodlaska u Inter, a tamo je otišao Brozović?

– Ma, bilo je svega, zezanja kojekakvih…

I neukusnih?

– Svima opraštam. Neka to bude dio sportskog nadmudrivanja. Neka bude zezancije… Danas na to gledam mirno. Koga je veselilo neka mu bude. Sad je sve to iza mene.

Kako će Hajduk proći s Dinamom?

– Naša je želja ogromna da se dokazujemo. Psihološki teret smo skinuli pobjedama protiv Zagreba.

Što je adut Hajduka?

– Ne samo ambicija, nego i snaga. Trkački smo silno moćni. Premda je mnogo utakmica iza nas, mislim da trkački možemo slomiti svakog protivnika, pa i Dinamo.

A što je adut Dinama?

– Imaju nekolicinu vanserijskih igrača, Pjaca, Soudani, Rog. Taj tercet treba posebno čuvati što je zadatak za našu obranu.

Što još nismo rekli o derbiju?

– Pa to da njima nema Ademija. To je veliki hendikep kojega bismo morali iskoristiti mi na sredini terena. Dinamo s Ademijem i bez njega nije ista momčad.

Biste li bili zadovoljni neriješenim rezultatom u subotu?

– Kad bolje promislim bih. Jer, uvijek idemo na pobjedu, tako se kaže, ali naravno da bi i neodlučeni rezultat tretirao kao naš uspjeh, povoljan rezultat.

Nije li sad i Andrija Balić u sličnoj poziciji kao i vi ljetos?

– Pa dobro, svi pričaju da je pao u formi, ali to nije neobično za tako mladog igrača.

Vaš savjet mladom Baliću?

– Da shvati i zna da se dešavaju padovi, da budeš na klupi. On je mlad igrač i treba samo prionuti poslu. Balić je igrač velikog potencijala i ja bih rekao već velike kvalitete. Ne bojim se ja za njega, vratit će se on.

Što se tiče vaše prodaje u zimu, hoće li se opet vući kakva trakavica a la Inter?

– Prodaja? Pa, nakon svega prošle zime, uopće mi se ne žuri. Dobro je ovako… Ne trčim da se prodam u zimu, vrlo rado mogu ostati cijelo proljeće jer smo dobra družina, dobro guramo i imamo velike ambicije. Zato, prodaja mi sada uopće nije prioritet, dapače – rekao je bh. reprezentativac Tino Sušić za “Slobodnu Dalmaciju”.

(Reprezentacija.ba)

KOMENTARI