instant fap

Tom i Džeri proslavili 73. rođendan

Tom i Džeri proslavili 73. rođendan

Svaka epizoda kreće kratkim zapletom koji dovodi do sukoba ova dva karaktera, ali im se ponekad pridruži i žestoki pas Kiler, koji uglavnom stane na Džerijevu stranu. Na kraju epizoda uglavnom Tom najviše nadrlja. Iako da nas ponekad iznenade prijateljstvom koje su izgradili nakon godina i godina jurnjave, nije jasno zašto se Tom uvijek vraća hvatanju Džerija.

Tom i Džeri, animirani junaci i heroji generacija klinaca, proslavili su 73. rođendan postojanja. I dalje ovaj crtani prati epitet jednog od najboljih, ali i najpopularnijih crtanih filmova na svijetu. Tom je plavi mačak, a Džeri smeđi miš, a obojica hodaju na 2 noge,  ali njihove životinjske karakteristike su ostale.

Svaka epizoda kreće kratkim zapletom koji dovodi do sukoba ova dva karaktera, ali im se ponekad pridruži i žestoki pas Kiler, koji uglavnom stane na Džerijevu stranu. Na kraju epizoda uglavnom Tom najviše nadrlja.

Iako da nas ponekad iznenade prijateljstvom koje su izgradili nakon godina i godina jurnjave, nije jasno zašto se Tom uvijek vraća hvatanju Džerija.

Autori legendarnih animiranih filmova bili su Vilijam Hana i Džozef Barbera a crtani je film pratio avanture mačka Toma i miša Džerija i njihovo komično nasilje koje je vremenom postalo popularno. Toliko da ih je časopis Time uvrstio među najbolje televizijske serije svih vremena.

Originalna serija od 114 epizoda koje su Hana i Barbera stvorili za MGM između 1940. i 1957. godine u tom periodu je osvojila i sedam Oskara. Originalna serija je stvorila i niz “spin-off” projekata koji su franšizu držali u životu od samih početaka pa sve do danas.

Prvi animirani film koji se vrtio oko mačke i miša, bazvan “Puss Gets The Boot”, pušten je u bioskope 10. februara 1940.godine. Tom se tada zvao Džasper, a miš Džinks.

Međutim, animator Džon Kar je godinu dana kasnije paru dao ime Tom i Džeri, po uobičajenom nazivu iz 19. vijeka kojim su se u Londonu opisivali mladi skloni “divljem ponašanju”.

Tokom godina, Hanu i Barberu zamenili su Džin Daič (1961-1962), Čak Džouns (1953-1967), a “Cartoon Network” je nedavno najavio novu seriju koja se sastoji od dva 11-minuta crtana filma nastala u vizualnom stilu originalne serije.

 

KOMENTARI