instant fap

Topla čokolada najboljeg okusa u naračastoj šalici

Topla čokolada najboljeg okusa u naračastoj šalici

IAKO BISTE pomislili kako za okus nije važno iz koje boje šalice će te piti neko piće, čini se da ipak nije tako. Naime, znanstvenici sa sveučilišta u Valenciji u suradnji sa sveučilištem Oxford proveli su istraživanje kojim su ustanovili kako je za ispitanike najukusnija  poslužena u šalici narančaste boje.

Kako prenosi huffingtonpost.com, istraživanje objavljeno u stručnom časopisu Journal of Sensory Studies, provedeno je na 57 ispitanika kojima je poslužena  u plastičnim šalicama različitih boja. Iako je topli napitak bio isti u svim šalicama, ispitanici su ustanovili kako je najbolji okus u onoj narančaste boje. „Boja posude u kojoj se poslužuje može poboljšati okuse i mirise hrane“, istaknula je voditeljica istraživanja Betina Piqueras-Fiszman.

Ranija istraživanja ovog tipa ustanovila su primjerice kako piće posluženo u žutoj čaši izaziva privid okusa limuna, ona poslužena u čašama hladnih boja poput plave odaju dojam kako će najbrže utažiti žeđ, a ona u ružičastim čašama pretpostavlja se da će sadržavati najviše šećera.

Ovo i slična istraživanje svakako bi mogla biti od značaja za ugostitelje i proizvođače hrane.

KOMENTARI